Έσπασε το αρνητικό σερί η Wall Street - Νέο ράλι 2% για τον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έσπασε το αρνητικό σερί η Wall Street - Νέο ράλι 2% για τον Nasdaq
Άνοδος 330 μονάδων για τον Dow Jones, επέστρεψε πάνω από τις 4.000 μονάδες ο S&P 500.

Με άνοδο ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στην αμερικανική αγορά, η οποία κατάφερε να τερματίσει το αρνητικό σερί των τριών διαδοχικών εβδομάδων με απώλειες, αντιστρέφοντας το αρνητικό κλίμα των προηγούμενων ημερών που προκάλεσαν οι δηλώσεις σειράς στελεχών της Fed σχετικά με τα επόμενα βήματα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στην κατεύθυνση της σύσφιξης της νομισματικής της πολιτικής ώστε ο πληθωρισμός να επιστρέψει κοντά στον στόχο του 2%.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε κέρδη 1,19% ή 377 μονάδων και έκλεισε στις 32.151 μονάδες, ενώ ο S&P 500 επέστρεψε πάνω από το όριο των 4.000 μονάδων, κλείνοντας στις 4.067 μονάδες, με άνοδο 1,53%.

Νέο ράλι άνω του 2%, τέλος, και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 12.112 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία κλίμακα, ο Dow Jones κέρδισε 2,7%, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 3,6%, ενώ ο Nasdaq βρέθηκε υψηλότερα κατά 4,1%.

Στο ταμπλό, «άλμα» άνω του 10% σημείωσε η μετοχή της τεχνολογικής DocuSign, μετά την ανακοίνωση της εισηγμένης πως οι επιδόσεις της στο γ' τρίμηνο ήταν καλύτερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Εμπορεύματα

Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου, με τον «μαύρο χρυσό» να απομακρύνεται ακόμα περισσότερο από τα χαμηλά εννέα μηνών που σημείωσε την Τετάρτη, εν μέσω ανησυχιών για την ζήτηση καθώς το σενάριο της ύφεση στην παγκόσμια οικονομία γίνεται ολοένα και πιο πιθανό.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παραδόσεως Οκτωβρίου για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 86,79 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας κέρδη 3,9% ή 3,25 δολαρίων/βαρέλι. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, οι τιμές του WTI υποχώρησαν οριακά κατά 0,1%.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό Brent παραδόσεως Νοεμβρίου, το οποίο έκλεισε στα 92,84 δολάρια/βαρέλι σημειώνοντας κέρδη 4,1%. Ωστόσο, η σημερινή άνοδος δεν ήταν αρκετή ώστε να κλείσει την εβδομάδα με κέρδη, με το ευρωπαϊκό αργό να υποχωρεί κατά 0,2%.Με άνοδο έκλεισαν την Παρασκευή και οι τιμές του χρυσού, καθώς οι απώλειες που κατέγραψε το αμερικανικό δολάριο έδωσαν ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο ώστε να καλύψει ένα μέρος από το έδαφος που έχασε τις προηγούμενες εβδομάδες.

Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια παραδόσεως Δεκεμβρίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 1.728,6 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας κέρδη 0,5% ή 8,4 δολαρίων/ουγγιά. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, οι τιμές του χρυσού ενισχύθηκαν κατά 0,4%, σύμφωνα με το MarketWatch.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 1,8% στα 18,76 δολάρια/ουγγιά, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας κατέγραψε κέρδη 5%. Άνοδος 1,2% και για τον χαλκό Δεκεμβρίου, ο οποίος έκλεισε στα 3,56 δολάρια/λίβρα, με εβδομαδιαία κέρδη 4,5%. Η πλατίνα παράδοσης Οκτωβρίου ενισχύθηκε κατά 1,2% στα 876,90 δολάρια η ουγγιά, με εβδομαδιαία άνοδο 7,2%, ενώ τέλος το παλλάδιο παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισε 1,4% και έκλεισε στα 2.177,6 δολάρια/ουγγιά. Σε επίπεδο εβδομάδας το παλλάδιο κατέγραψε κέρδη 7,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: Ξανά πάνω από τις 20.000 δολάρια - Η μεγαλύτερη άνοδος του τελευταίου μήνα

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Άνοδος 1,5% για τον Stoxx 600

gazzetta
gazzetta reader insider insider