Νέες απώλειες στη Wall Street - Σε χαμηλά δύο ετών ο Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες απώλειες στη Wall Street - Σε χαμηλά δύο ετών ο Nasdaq
Με το βλέμμα σε Fed, πληθωρισμό και εταιρικά αποτελέσματα η αμερικανική αγορά.

Σε αρνητικό έδαφος ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Δευτέρας στην αμερικανική αγορά, με την επενδυτική ψυχολογία να παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, καθώς στις αρχές Νοεμβρίου επίκειται η νέα συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αναφορικά με το ύψος των βασικών της επιτοκίων, ενώ με αρκετό ενδιαφέρον αναμένονται τόσο τα νεότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό όσο και οι επιδόσεις των εισηγμένων κατά το γ' τρίμηνο του έτους.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με μικρές απώλειες 93 μονάδων ή 0,32% στις 29.202 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 διαμορφώθηκε στις 3.612 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,75%.

Απώλειες άνω του 1%, τέλος, και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 10.542 μονάδες, στα χαμηλότερα επίπεδα από το φθινόπωρο του 2020, με τους τίτλους των εταιρειών παραγωγής ημιαγωγών να οδηγούν τις απώλειες.

Πλέον, ο Nasdaq βρίσκεται χαμηλότερα κατά 32% από τις αρχές του έτους, ενώ ο S&P υποχωρεί κατά 24%.

Χαρακτηριστικές του κλίματος απαισιοδοξίας που κυριαρχεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο είναι και οι εκτιμήσεις του επικεφαλής της JP Morgan, Τζέιμι Ντιμόν, ο οποίος προειδοποίησε για «πολύ, πολύ σοβαρό» μείγμα κινδύνων στην παγκόσμια οικονομία.

Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας ανέφερε πως τα σημαντικά ρίσκα για την οικονομία είναι ο πληθωρισμός που μπορεί να βγει εκτός ελέγχου, η αύξηση των επιτοκίων σε βαθμό μεγαλύτερο του αναμενόμενου, οι άγνωστες επιπτώσεις της νομισματικής σύσφιξης και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

«Αυτά είναι πολύ, πολύ σοβαρά πράγματα και πιστεύω πως είναι πιθανά να σπρώξουν τις ΗΠΑ και τον κόσμο σε ύφεση -η Ευρώπη βρίσκεται ήδη σε ύφεση. Και είναι πιθανό να έχουμε κάποιοι είδους ύφεσης στις ΗΠΑ τους επόμενους 6 με 9 μήνες» συμπλήρωσε ο Ντιμόν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε πολυήμερο χαμηλό ο χρυσός για την αρχή της εβδομάδας - Κάτω από τα 1.700 δολάρια ανά ουγγιά

Απώλειες άνω του 1,5% για το πετρέλαιο

Νευρικότητα στις ευρωαγορές τη Δευτέρα, με την προσοχή στην ενεργειακή κρίση

gazzetta
gazzetta reader insider insider