Πετρέλαιο: Συνεχίζονται οι απώλειες και αυτή την εβδομάδα

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Συνεχίζονται οι απώλειες και αυτή την εβδομάδα
Υπάρχει «στερεή υποστήριξη μεταξύ 78 δολαρίων και 82 δολαρίων ανά βαρέλι η οποία βασίζεται στις τιμολογιακή αμυντικές πράξεις του OPEC+».

Ελαφρώς χαμηλότερα έκλεισαν τα συμβόλαια του πετρελαίου τη Δευτέρα, επεκτείνοντας τις απώλειες της προηγούμενες εβδομάδας.

Η μεταβλητότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές την περασμένη εβδομάδα υπογράμμισε τους φόβους για παγκόσμια οικονομική ύφεση που θα μπορούσε να μειώσει τη ζήτηση αργού, αν και η στενότητα στις προμήθειες και η προθυμία του ΟPΕC+ να μειώσει την παραγωγή παρά τις αντιδράσεις των ΗΠΑ θεωρήθηκαν ως υποστηρικτικές των τιμών.

«Με την ψηφοφορία του OPEC+ για μείωση της παραγωγής κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως για τη στήριξη των τιμών, παρά την έντονη αντίθεση από τον Λευκό Οίκο, και εν μέσω ισχυρής εκτίναξης του πληθωρισμού στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, οι τριβές πρόκειται να ενταθούν περαιτέρω το 2023 λόγω των φόβων για μια ύφεση η οποία διαφαίνεται μεγάλη», δήλωσε ο Mihir Kapadia, διευθύνων σύμβουλος της Sun Global Investments, σε σχολιασμό της αγοράς.

«Το πισωγύρισμα στον επίμονα υψηλό πληθωρισμό το οποίο κατέληξε σε ολοένα πιο hawkish προσδοκίες για την πολιτική της Fed στο εγγύς μέλλον και η επακόλουθη αύξηση στους φόβους ύφεσης, θα αποτελέσουν βαρίδι για το WTI στα χαμηλά με μέσα των 90 δολαρίων», σύμφωνα με υπόμνημα αναλυτών του Sevens Report Research το οποίο επικαλείται το Marketwatch.

Eπίσης, υπάρχει «στερεή υποστήριξη μεταξύ 78 δολαρίων και 82 δολαρίων ανά βαρέλι η οποία βασίζεται στις τιμολογιακή αμυντικές πράξεις του OPEC+», προσέθεσαν.

Η τιμή του αμερικάνικου αργού παράδοσης Νοεμβρίου έχασε 15 σεντς, ή 0,2%, κλείνοντας στα 85,46 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές έχουν σημειώσει πτώση στις πέντε από τις τελευταίες έξι συνεδριάσεις.

Το brent παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε οριακά στα 91,62 δολάρια το βαρέλι μετά από εβδομαδιαία απώλεια 6,4%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: «Με βάση καθαρά οικονομικά κριτήρια οι αποφάσεις του OPEC+»

gazzetta
gazzetta reader insider insider