Διόρθωση στη Wall Street μετά το διήμερο ράλι - «Άλμα» 13% για τη Netflix

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διόρθωση στη Wall Street μετά το διήμερο ράλι - «Άλμα» 13% για τη Netflix
Απώλειες άνω του 1% για S&P 500 και Nasdaq, παρά την αρχική προσπάθεια επέκτασης του ανοδικού σερί.

Τελευταία ενημέρωση 21.07

Απώλειες καταγράφουν την Τετάρτη οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, η οποία προσπαθεί να επεκτείνει το διήμερο ανοδικό της σερί, με «καύσιμο» τις επιδόσεις των εισηγμένων κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, καθώς παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα και τις διαδοχικές εναλλαγές προσήμων, οι δείκτες πέρασαν σε αρνητικό έδαφος

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει απώλειες 175 μονάδων ή 0,58% και βρίσκεται στα επίπεδα των 30.248 μονάδων, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 χάνει 0,92% και διαμορφώνεται στις 3.685 μονάδες.

Απώλειες 1,15% καταγράφει, τέλος, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ο οποίος βρίσκεται στις 10.647 μονάδες, με τη μετοχής της Netflix να υπεραποδίδει (+13%), καθώς η δημοφιλής πλατφόρμα streaming «συνέτριψε» τις εκτιμήσεις των αναλυτών τόσο σε σχέση με τα κέρδη και τα έσοδα όσο και σε σχέση με τον αριθμό των νέων συνδρομητών στο τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου.

Στο ταμπλό, εκτός από τα σημαντικά κέρδη της Netflix, ισχυρή άνοδο 7% σημειώνει και ο τίτλος της United Airlines, καθώς η αεροπορική εταιρεία είδε τα έσοδά της στο γ' τρίμηνο να διαμορφώνονται στα 12,88 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας κατά 13% τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στον αντίποδα, απώλειες που ξεπερνούν το 5% σημειώνουν οι μετοχές των τεχνολογικών JD.com and Pinduoduo, ενώ σε αρνητικό έδαφος βρίσκεται και η μετοχή της Abbott Labs.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, Dow Jones και S&P 500 κατέγραψαν άνοδο άνω του 1%, καθώς αρκετοί από τους κολοσσούς της αμερικανικής αγοράς υπερέβησαν τις προβλέψεις των οικονομολόγων για το τρίτο τρίμηνο, ενώ μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης αναμένονται οι ανακοινώσεις από τις IBM και Tesla.

Μάκρο

Σημαντική συρρίκνωση, χειρότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, κατέγραψαν οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας.

Οι ενάρξεις κατοικιών συρρικνώθηκαν 8,1%, όταν τον Αύγουστο είχαν αυξηθεί κατά 13,7%., σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν για τον Σεπτέμβριο μια συρρίκνωση της τάξης του 7,2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Netflix: Συνέτριψε τις προσδοκίες των αναλυτών - Με 2,41 εκατ. νέους συνδρομητές στο γ' τρίμηνο

Procter and Gamble: Μικρή αύξηση των εσόδων, εν μέσω των ακριβότερων τιμών προς τους καταναλωτές

gazzetta
gazzetta reader insider insider