Σε υψηλό εξαμήνου ο χρυσός με «άρωμα» Κίνας - «Άλμα» σχεδόν 5% το παλλάδιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό εξαμήνου ο χρυσός με «άρωμα» Κίνας - «Άλμα» σχεδόν 5% το παλλάδιο
Οι τιμές του χρυσού είχαν διαπραγματευτεί έως και 1.838,20 δολάρια στην αρχή των συναλλαγών την Τρίτη, το υψηλότερο ενδοημερήσιο επίπεδο για ενεργό συμβόλαιο από τις 22 Ιουνίου.

Ο χρυσός κατέγραψε ράλι την Τρίτη, φθάνοντας στα υψηλότερα ενδοημερήσια επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών, καθώς το δολάριο των ΗΠΑ διολίσθησε. Οι τιμές του χαλκού εκτινάχθηκαν επίσης λόγω της ελπίδας ότι η Κίνα με την άρση των περιορισμών του COVID-19 για να ανοίξει ξανά την οικονομία της, θα ενισχύσει τη ζήτηση μετάλλων.

Ειδικότερα, ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο 1,4%, στα 1.828,50 δολάρια ανά ουγγιά στην Comex. Το ασήμι παράδοσης Μαρτίου ενισχύθηκε 1,5%, στα 24,28 δολάρια ανά ουγγιά. Το παλλάδιο παράδοσης Μαρτίου έκανε άλμα 4,8%, στα 1.815 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της πλατίνας παράδοσης Απριλίου υποχώρησαν 0,8%, στα 1.021,10 δολάρια ανά ουγγιά. Ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου σκαρφάλωσε 2,1%, στα 3,894 δολάρια ανά λίβρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τιμές του χρυσού είχαν διαπραγματευτεί έως και 1.838,20 δολάρια στην αρχή των συναλλαγών την Τρίτη, το υψηλότερο ενδοημερήσιο επίπεδο για ενεργό συμβόλαιο από τις 22 Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones.

«Ο χρυσός παραμένει λίγο κάτω από τα υψηλά πολλών μηνών και εάν η ιδέα ενός ασθενέστερου δολαρίου το 2023 υλοποιηθεί (και υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι θα γίνει), τότε ο χρυσός θα έχει έναν θετικά αποτελέσματα καθώς ξεκινάμε τη νέα χρονιά», ανέφεραν αναλυτές της Sevens Report.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κέρδη στις ευρωαγορές με ώθηση από Κίνα - «Ζωντανό» το ράλι του Άη Βασίλη

Μικρά κέρδη στο Χρηματιστήριο με τζίρο «αργίας»

«Μην παραπονιέστε, όλα είναι πολύ καλύτερα τώρα» τονίζει δισεκατομμυριούχος επενδυτής

gazzetta
gazzetta reader insider insider