Πετρέλαιο: Απώλειες υπό τον φόβο των κρουσμάτων covid στην Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Απώλειες υπό τον φόβο των κρουσμάτων covid στην Κίνα
Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη καθώς οι προσδοκίες ότι η χαλάρωση των περιορισμών που έχει θέσει η Κίνα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού θα μπορούσε να δώσει ώθηση στη ζήτηση αντισταθμίστηκαν από την ανησυχία ότι μια άνοδος των κρουσμάτων θα επιβάρυνε την οικονομία.

Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη καθώς οι προσδοκίες για άνοδο της ζήτησης από τη χαλάρωση των περιορισμών για τον κορονοϊό στην Κίνα επισκιάστηκαν από την ανησυχία ότι μια άνοδος των κρουσμάτων θα είχε αντίκτυπο στην κινεζική οικονομία.

Η τιμή του πετρελαίου παρέμεινε σε πτωτική τροχιά και μετά τα επίσημα στοιχεία για τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ που έδειξαν απρόσμενη άνοδο την περασμένη εβδομάδα.

Αναλυτικότερα, η τιμή του συμβολαίου του αργού WTI, παραδόσεως Φεβρουαρίου, έχασε 84 σεντς ή 1,1% στα 78,12 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το αργό τύπου brent, σημείωσε πτώση 1,05 δολαρίων ή 1,3% στα 82,21 δολ. το βαρέλι στο ICE. Το brent Μαρτίου, το πιο ενεργό συμβόλαιο, έχασε 90 σεντς ή 1,1% στα 83,09 δολ. το βαρέλι.

Αρχικά οι «ταύροι» της αγοράς πετρελαίου καλωσόρισαν τη χαλάρωση των κινεζικών περιορισμών κατά της εξάπλωσης του ιού. Η πολιτική μηδενικών κρουσμάτων της Κίνας, που οδήγησε σε εκτεταμένα lockdowns σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της covid, συγκράτησε τη ζήτηση αργού από τους μεγαλύτερους καταναλωτές ενέργειας στον κόσμο. Ωστόσο, ο πολλαπλασιασμός των κρουσμάτων στην Κίνα μετά την άρση των περιορισμών και οι ανησυχίες για τους Κινέζους που ταξιδεύουν σε άλλες χώρες, επανέφεραν τις ανησυχίες για τη βραχυπρόθεσμη ζήτηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider