Χρυσός: Άνοδος την Παρασκευή και κέρδη άνω του 2% στην εβδομάδα

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Άνοδος την Παρασκευή και κέρδη άνω του 2% στην εβδομάδα
Το πολύτιμο μέταλλο έλαβε ώθηση αφού μια «στιβαρή» έκθεση μισθοδοσιών στις ΗΠΑ και επίπεδο αυξήσεων μισθών που δεν ανησυχεί πως θα τροφοδοτήσει περαιτέρω τον πληθωρισμό.

Οι τιμές στα συμβόλαια χρυσού ανέβηκαν την Παρασκευή καταγράφοντας εβδομαδιαία άνοδο άνω του 2%.

Το πολύτιμο μέταλλο έλαβε ώθηση αφού μια «στιβαρή» έκθεση μισθοδοσιών στις ΗΠΑ και επίπεδο αυξήσεων μισθών που δεν ανησυχεί πως θα τροφοδοτήσει περαιτέρω τον πληθωρισμό, στηρίζοντας την ιδέα ότι η Fed «έχει σχεδόν τελειώσει με την αύξηση των επιτοκίων», δήλωσε στο Marketwatch ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην OANDA.

Ο δείκτης ISM υπηρεσιών, εν τω μεταξύ, επιβεβαίωσε ότι η οικονομία των ΗΠΑ «δείχνει περαιτέρω σημάδια αποδυνάμωσης καθώς ο τομέας των υπηρεσιών συρρικνώνεται, κάτι που θα πρέπει να υποστηρίξει την υπόθεση για διατήρηση του χρυσού», προσέθεσε.

Ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου αυξήθηκε 29,10 δολάρια ή 1,6%. στα 1.869,70 δολάρια η ουγγιά στην Comex. Οι τιμές με βάση το πιο ενεργό συμβόλαιο αυξήθηκαν κατά 2,4% για την εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Το ασήμι παράδοσης Μαρτίου κέρδισε 56 σεντς, ή 2,4%, στα 23,982 δολάρια ανά ουγγιά, αν και έκλεισε 0,2% χαμηλότερα για την εβδομάδα.

Το παλλάδιο παράδοσης Μαρτίου κέρδισε 74 δολάρια ή 4,3%, φθάνοντας στα 1.806,70 δολάρια ανά ουγγιά, αυξημένο κατά 0,5% για την εβδομάδα, ενώ η πλατίνα παράδοσης Απριλίου πρόσθεσε 34,70 δολάρια ή 3,2% στα 1.104 δολάρια ανά ουγγιά, με εβδομαδιαία άνοδο 2%.

Ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου, διαμορφώθηκε στα 3,911 δολάρια η λίβρα, αυξημένος κατά 9 σεντς ή 2,4%, με εβδομαδιαία άνοδο 2,6%

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Συνεχίστηκε το ανοδικό σερί της νέας χρονιάς

Bostic (Fed): Πάνω από το 5% θα φτάσουν τα επιτόκια αλλά όχι πολύ περισσότερο

ΗΠΑ: Συνεχίζεται το θεσμικό αδιέξοδο - Για 12η φορά ο Μακάρθι δεν εξελέγη πρόεδρος της Βουλής

gazzetta
gazzetta reader insider insider