Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές παρά τα θετικά μάκρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές παρά τα θετικά μάκρο
Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές, καθώς σημαντικές απώλειες διαδέχονται το συγκρατημένο άνοιγμα.

(UPD 12:46) Σημαντικές απώλειες καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να «διαβάζουν» τα τελευταία μάκρο και όπως φαίνεται, να διατηρούν την επιφυλακτικότητά τους απέναντι στα θετικά σημάδια για την οικονομία της Ευρωζώνης.

Οι ευρωαγορές άνοιξαν με οριακές διακυμάνσεις και μικτά πρόσημα , διατηρώντας το χθεσινό κλίμα, μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τη μεταποίηση στην Ευρωζώνη.

Ο PMI της S&P Global αυξήθηκε στις 50,2 μονάδες τον Ιανουάριο, από τις 49,3 μονάδες τον Δεκέμβριο, χωρίς εντούτοις να πείθει τους επενδυτές για μεγάλες κινήσεις, με την αβεβαιότητα να αποτυπώνεται στις αγορές.

Σημειωτέον ότι σήμερα, τα βλέμματα στρέφονται μεταξύ άλλων στα στοιχεία του Ifo για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, από το «μέτωπο» της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν δείχνουν βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος τον Ιανουάριο, καθώς ο σχετικός δείκτης ανήλθε στις 90,2 μονάδες, από τις 88,6 μονάδες.

Οι δείκτες

Οι μεταβολές των προσήμων διαγράφονται συχνές, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να χάνει 0,70% φθάνοντας στις 450 μονάδες, με τον τεχνολογικό και τον χρηματοοικονομικό κλάδο να υφίστανται τις μεγαλύτερες πιέσεις.

Εν τω μεταξύ, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση της τάξης του 0,10% στις 7.749 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX χάνει 0,65% και διαμορφώνεται στις 14.994 μονάδες. Ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,54% στις 7.012 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώνεται 0,42% χαμηλότερα στις 25.776 μονάδες, με τον ισπανικό IBEX 35 να καταγράφει απώλειες 0,51% στις 8.921 μονάδες.

Η μετοχή της IAG, ιδιοκτήτρια εταιρεία της British Airways και της Iberia, ανέρχεται κοντά στην κορυφή του Stoxx 600, γνωρίζοντας «άλμα» 3,5%, ενώ ράλι 3% σημείωνε στο άνοιγμα και η γερμανική Rheinmetall, μετά τις πληροφορίες για «πράσινο φως» από το Βερολίνο για την αποστολή Leopard 2 στην Ουκρανία.

Η μετοχή της EasyJet αναρριχήθηκε κατά 9,2%, μετά την πρόβλεψη ότι θα μπορούσε να ξεπεράσει τις προσδοκίες της αγοράς για το 2023.

«Βουτιά» 20% σημειώνει η μετοχή της Netcompany, μετά την προειδοποίηση της εταιρείας για προκλήσεις που θα επηρεάσουν τα αποτελέσματά της, παρά το γεγογός ότι ανακοίνωσε υψηλότερα έσοδα και κέρδη.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες αγορές, στην Ασία οι αγορές έκλεισαν με μικτά πρόσημα, με αντίστοιχες επιδόσεις και στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τι έμαθε η Barclays από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός - 4 highlights

Δεύτερη απόπειρα για τις 1.000 μονάδες στο Χρηματιστήριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider