Με πτώση άνοιξε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με πτώση άνοιξε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο

Πτωτικά κινείται στο άνοιγμα των συναλλαγών της Πέμπτης το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την προσοχή να είναι στραμμένη στις μετοχές των Alpha Bank, Eurobank και Εθνικής Τράπεζας.

Δεδομένου ότι οι τιμές των Alpha Bank και Eurobank έπιασαν τις τιμές των αυξήσεων κεφαλαίου, καθώς το 50% των ομολόγων των δύο τραπεζών που μετατράπηκαν σε μετοχές άλλαξαν χθες χέρια οι πιέσεις σήμερα είναι περιορισμένες.

Η Alpha Bank άνοιξε με κέρδη 2% στα 2,04 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η Eurobank άνοιξε με άνοδο 1,01% στο 1 ευρώ ανά μετοχή.

Σημειώνεται πως οι μετοχές που προέκυψαν από την μετατροπή ομολογιών, στην περίπτωση της Αlpha Bank έφθασαν τα 505.415.414 τεμάχια και στην περίπτωση της Eurobank τα 417.769.847 τεμάχια, ενώ διακινήθηκαν 230.299.111 τεμάχια της Alpha και 173.952.587 τεμάχια της Eurobank.

Ωστόσο, πολλοί επενδυτές που πήραν μετοχές μέσω της ανταλλαγής junior και senior bonds εκτιμάται ότι θα διακρατήσουν, στην πλειονότητά τους, τις θέσεις τους καθώς Alpha Bank και Eurobank αποτελούν από τις φθηνότερες επιλογές μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας άνοιξε με απώλειες 13,22% και κινείται στο 1,0500 ευρώ. Οι μετοχές μετά το reverse split εισήχθησαν σε διαπραγμάτευση και δέχονται πιέσεις, καθώς προσαρμόζονται με τα επίπεδα της αύξησης κεφαλαίου. Τα δημοσιεύματα ότι Qatar και Garanti διαγωνίζονται για την Finansbank με τη διαδικασία πώλησης της θυγατρικής της Εθνικής να ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου δεν επιδρούν στην επενδυτική ψυχολογία.

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς άνοιξε με απώλειες 17,81% και κινείται στο 0,6000 ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών κινείται στις 624,76 μονάδες και σημειώνει πτώση 0,23%. Ο τζίρος των συναλλαγών είναι στα 236 εκατ. ευρώ. Εκ των μετοχών που διαπραγματεύονται 17 σημειώνουν άνοδο, 21 πτώση και 10 είναι αμετάβλητες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider