Υποκύπτουν στον φόβο των επιτοκίων οι ευρωαγορές - «Σπάει» το τριήμερο ανοδικό σερί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υποκύπτουν στον φόβο των επιτοκίων οι ευρωαγορές - «Σπάει» το τριήμερο ανοδικό σερί
«Σπάει» το τριήμερο ανοδικό σερί στις ευρωαγορές, με τους δείκτες να κινούνται σε «κόκκινο» έδαφος. 

«Σπάει» το τριήμερο ανοδικό σερί στις ευρωαγορές, με τους δείκτες να κινούνται σε «κόκκινο» έδαφος.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,61% στις 459,51 μονάδες.

Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,25% και διαμορφώνεται στις 7.892,11 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,29% φθάνοντας στις 7.166,09 μονάδες και ο γερμανικός DAX σημειώνει πτώση 0,52% στις 15.444,33 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο ιταλικός FTSE MIB καταβάλλει προσπάθειες ανόδου, κερδίζοντας 0,04% στις 27.513,26 μονάδες, με τον ισπανικό IBEX 35 να «διολισθαίνει» 0,61% χαμηλότερα, στις 9.188,20 μονάδες.

Οι επενδυτές αξιολογούν τις τελευταίες εξελίξεις από το «μέτωπο» της οικονομίας, παρακολουθώντας τα αποτελέσματα που δημοσιεύουν οι εταιρείες, αλλά και έχοντας στραμμένο το βλέμμα εκτός συνόρων, στη Federal Reserve των ΗΠΑ, καθώς η επιτοκιακή πολιτική παραμένει στο επίκεντρο τους ενδιαφέροντος.

Η Βρετανία απέφυγε οριακά την ύφεση κατά το δ' τρίμηνο του έτους, μετά τη συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,2% το προηγούμενο τρίμηνο. Σημειωτέον ότι την περασμένη εβδομάδα, η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) προέβλεψε ότι η χώρα θα εισέλθει σε «ρηχή αλλά μακρά» ύφεση το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, επιστρέφει ο φόβος των επιτοκίων, εν μέσω των μηνυμάτων από την Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ότι ο κύκλος των αυξήσεων δεν έχει κλείσει. Την Πέμπτη, η Wall Street τερμάτισε με απώλειες, εγκαταλείποντας το θετικό momentum.

Ο επικεφαλής της Fed στο Ρίτσμοντ, Τόμας Μπάρκιν, υπογράμμισε τη σημασία της συνέχισης αύξησης των επιτοκίων, προκειμένου να επιβραδυνθεί δραστικά ο πληθωρισμό, διατηρώντας το αίσθημα που κυριαρχεί στην Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, το πετρέλαιο καταγράφει «άλμα», καθώς η Ρωσία προανήγγειλε μείωση της παραγωγής τον Μάρτιο κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα. Η τιμή του αργού Brent, στο Λονδίνο, βρέθηκε να κερδίζει 1,1%, φθάνοντας πάνω από τα 85 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προσωρινό «stop» στο ράλι του Χρηματιστηρίου - Κατοχύρωση κερδών από τους επενδυτές

Ιαπωνία: «Άλμα» στο γιεν μετά την ανακοίνωση για τον νέο επικεφαλής της BoJ

gazzetta
gazzetta reader insider insider