Κέρδη για το πετρέλαιο την Παρασκευή - Ισχυρή άνοδος στην εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη για το πετρέλαιο την Παρασκευή - Ισχυρή άνοδος στην εβδομάδα
Μετά τη νευρικότητα που προκάλεσε δημοσίευμα του Reuters σχετικά με το ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξετάζουν την αποχώρηση τους από τον Οργανισμό Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC)

Ανοδικά κινήθηκαν για την Παρασκευή και σε επίπεδο εβδομάδας οι τιμές του πετρελαίου, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να κάνουν «ταμείο» για τα αποθέματα «μαύρου χρυσού» στις ΗΠΑ

Την Τετάρτη η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανακοίνωσε πως τα εμπορικά αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα φτάνοντας στα 480,2 εκατ. βαρέλια. Τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν για 10η εβδομάδα και είναι κατά περίπου 9% από τον μέσο όρο της πενταετίας, δίνοντας ώθηση και στη διαπραγμάτευση του «μαύρου χρυσού».

Εξάλλου, το πετρέλαιο κατάφερε για την Παρασκευή να ξεπεράσει τη νευρικότητα που προκάλεσε δημοσίευμα του Reuters σχετικά με το ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξετάζουν την αποχώρηση τους από τον Οργανισμό Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC). Αξιωματούχοι των ΗΑΕ διέψευσαν το εν λόγω δημοσίευμα.

Υπό το πρίσμα των παραπάνω, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Απρίλιου, κέρδισαν 1,9% ή 1,52 δολάρια στα 79.68 δολάρια ανά βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας, σημείωσαν άνοδο 4,4%.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Μαΐου, το βράδυ της Παρασκευής -ώρα Ελλάδας- ενισχύονται 1,42% ή 1,2 δολάρια στα 85.95 δολάρια ανά βαρέλι, με κέρδη άνω του 3% σε επίπεδο εβδομάδας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider