Πτωτικές διαθέσεις στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτωτικές διαθέσεις στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή

Με απώλειες άνοιξε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών με τις ρευστοποιήσεις στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να συνεχίζονται αμείωτες και τους λοιπούς τραπεζικούς τίτλους να ακολουθούν με αρνητικό βηματισμό.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημειώνει πτώση 16,60% στο άνοιγμα της συνεδριάσεως και διαμορφώνεται στις 40,25 μονάδες. Ο τίτλος της Εθνικής σημειώνει πτώση 23,26% στα 0,6500 ευρώ. Η μετοχής της Πειραιώς υποχωρεί κατά 11,76% στα 0,6000 ευρώ. Η Alpha Bank σημειώνει πτώση 1,49% στα 1,9800 ευρώ και η Eurobank σημειώνει πτώση 1,07% στα 0,9200 ευρώ.

Σημειώνεται πως τα warrants Εθνικής και Πειραιώς επανήλθαν σε διαπραγμάτευση μετά το reverse split, σημειώνοντας και αυτά απώλειες.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών καταγράφει πτώση 0,76% στις 612,72 μονάδες με τον τζίρο των συναλλαγών να διαμορφώνεται σε 1,35 εκατ. ευρώ, καθώς δεν έχουν υπάρξει νέα πακέτα μετοχών όπως στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Από τις μετοχές που διαπραγματεύονται 24 σημειώνουν κέρδη, 18 πτώση και 32 είναι αμετάβλητες.

Πρέπει να σημειωθεί πως η απώλεια των 630 μονάδων έχει επιτείνει το αρνητικό κλίμα και τη διάθεση ρευστοποιήσεων και πλέον η αγορά είναι αντιμέτωπη με τις 600 μονάδες.

Το εγχώριο επενδυτικό κλίμα επηρεάζεται αρνητικά και από την πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστήριων, τα οποία βρίσκονται υπό πίεση μετά τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι που δεν επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις των επενδυτών για επιθετική ποσοτική χαλάρωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider