Wall Street: Κλείσιμο με οριακές μεταβολές και μικτά πρόσημα, μετά τον νέο γύρο εταιρικών αποτελεσμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Κλείσιμο με οριακές μεταβολές και μικτά πρόσημα, μετά τον νέο γύρο εταιρικών αποτελεσμάτων
Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να «διαβάζουν» τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και το Beige Book της Fed. 

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να «διαβάζουν» τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και το Beige Book της Fed.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,23 στις 33.897,01 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε οριακές απώλειες 0,01 κλείνοντας στις 4.154,54 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq τερμάτισε 0,03% υψηλότερα στις 12.157,23 μονάδες.

H Federal Reserve δημοσίευσε σήμερα το Beige Book, το οποίο ανέφερε ότι η αμερικανική οικονομία έμεινε στάσιμη τις τελευταίες εβδομάδες, με τις προσλήψεις, αλλά και τον πληθωρισμό να επιβραδύνονται και την πρόσβαση στην πίστωση να μειώνεται.

Σημειωτέον ότι η έκθεση έρχεται στη δημοσιότητα μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank, ενώ στην προηγούμενη έκθεσή της (η οποία είχε δημοσιευθεί τον Μάρτιο πριν τις τραπεζικές αναταραχές), η Fed σημείωνε ότι η οικονομία παρέμεινε ανθεκτική, αν εν μέσω αμφιβολιών για το υπόλοιπο του έτους.

Στην έκθεση σημειώνεται ότι ο τραπεζικός δανεισμός μειώθηκε, όπως επίσης και η ζήτηση για δάνεια από καταναλωτές και επιχειρήσεις.

Η προσοχή των επενδυτών, τις τελευταίες ημέρες, επικεντρώνεται στα αποτελέσματα που ανακοινώνουν οι εταιρείες. Αν και τα μεγέθη που ήλθαν στη δημοσιότητα το τελευταίο 24ωρο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι επενδυτές φαίνεται να παραμένουν αβέβαιοι ως προς τις προοπτικές τους το επόμενο διάστημα, εν όψει και των αποφάσεων του Μαΐου από την Fed σχετικά με την αύξηση των επιτοκίων.

Ο επικεφαλής της Fed στην Ατλάντα, Ράφαελ Μπόστικ, μιλώντας στο CNBC, έκανε λόγο σήμερα για μία νέα αύξηση των επιτοκίων της τάξης των 25 μονάδων βάσης, πριν από ένα «διάλειμμα».

Την ίδια ώρα, οι ανησυχίες γύρω από το ενδεχόμενο ύφεσης στις ΗΠΑ, δεν έχουν υποχωρήσει.

Όπως παρατηρεί ο Emmanuel Cau της Barclay’s, στη σκιά των τραπεζικών αναταραχών, «η Wall Street αναζητά σημάδια αποδυνάμωσης της ζήτησης και συνθηκών που ενδέχεται να περιορίσουν την κερδοφορία στο δεύτερο εξάμηνο του 2023».

«Λάβαμε αρκετές ανακοινώσεις κερδών για να αφομοιώσουμε, αλλά ήταν αρκετά ανάμικτες σε γενικές γραμμές και δεν οδηγούσαν σε ένα προφανές συμπέρασμα για τους επενδυτές (...)» σχολιάζει από την πλευρά του ο Jim Reid της Deutsche Bank.

Ειδικότερα, η Morgan Stanley ανακοίνωσε μείωση στα κέρδη και στα έσοδα, αν και τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν άνω των προβλέψεων.

Εν τω μεταξύ, η United Airlines δημοσίευσε αισιόδοξες προβλέψεις της για την κερδοφορία β' τριμήνου, αλλά και σε ό,τι αφορά το σύνολο του 2023, με την ASML να ανακοινώνει καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη για το α' τρίμηνο χρήσης.

Πιέσεις δέχθηκε σήμερα η μετοχή της Netflix (-3%), στον απόηχο των χαμηλότερων των εκτιμήσεων αποτελεσμάτων που έφερε στη δημοσιότητα.

Παράλληλα, η μετοχή της Tesla έχασε 2%, μετά τις νέες μειώσεις τιμών που ανακοίνωσε.

Πάντως, οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών κινήθηκαν σε θετικό έδαφος, με την Western Alliance να σημειώνει ράλι 24%, μετά τη γνωστοποίηση από την τράπεζα ότι οι καταθέσεις της ενισχύθηκαν κατά 2 δισ. δολ., στο διάστημα 31 Μαρτίου 14 Απριλίου.

«Άλμα» 30% κατέγραψε, εν τω μεταξύ, η μετοχή της Bed Bath & Beyond, καθώς η εταιρεία φαίνεται να εξετάζει εκ νέου το «λουκέτο». Η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με συμβούλους και δανειστές για την κατάθεση αίτησης για πτώχευση, η οποία θα μπορούσε να λάβει χώρα τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνηση «κόντρα» στο ρεύμα η αναβάθμιση του ελληνικού χρέους, παρά τις «τρικλοποδιές» της ΕΚΤ και των εκλογών

Το φαινόμενο «Μόνα Λίζα»: Η παγκόσμια οικονομία σαν έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι

Χρηματιστήριο: Το profit taking διέκοψε το ανοδικό σερί

gazzetta
gazzetta reader insider insider