Wall Street: Σε πτώση ο Nasdaq σε αναμονή των αποτελεσμάτων στην τεχνολογία

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Σε πτώση ο Nasdaq σε αναμονή των αποτελεσμάτων στην τεχνολογία
Οι συναλλαγές κινούνται στον «αστερισμό» των εταιρικών αποτελεσμάτων και αυτήν την εβδομάδα, ενώ οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των τεχνολογικών εταιρειών. 

Τελευταία ενημέρωση 20:02

Μικρές μεταβολές καταγράφονται στους δείκτες της Wall Street την Δευτέρα, με τον Nasdaq να είναι ο πλέον χαμένος, καθώς οι συναλλαγές κινούνται στον «αστερισμό» των εταιρικών αποτελεσμάτων και αυτήν την εβδομάδα, ενώ οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των τεχνολογικών εταιρειών.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύεται οριακά 0,01% στις 33.813 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί 0,15% στις 4.127 μονάδες και ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,63% στις 11.997 μονάδες.

Μέσα στην εβδομάδα, αναμένονται αποτελέσματα Amazon, Alphabet, Meta και Microsoft.

Eπιχειρηματικά νέα

Καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν τα έσοδα της Coca-Cola για το α' τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η αμερικανική ποτοποιία. Τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε 10,96 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 5% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2022 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα 10,8 δισ. δολαρίων. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 68 σεντ, αυξημένα κατά 5% σε ετήσιο επίπεδο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 65 σεντ ανά μετοχή. Για το σύνολο του 2023, η διοίκηση της εταιρείας άφησε αμετάβλητο το guidance, αναμένοντας ετήσια αύξηση εσόδων από 3% έως 5% ενώ περιμένει αύξηση των κερδών ανά μετοχή από 4% έως 5%.

Η αμερικανική αλυσίδα καταστημάτων σάντουιτς Subway σημείωσε ισχυρή άνοδο των πωλήσεων της για το α' τρίμηνο του 2023, ενισχύοντας τις πιθανότητες της εταιρείας για πώληση σε ενδιαφερόμενους επενδυτές. Για το α' τρίμηνο του 2023, τα έσοδα πωλήσεων της Subway παγκοσμίως αυξήθηκαν κατά 12,1% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2022. Οι ψηφιακές πωλήσεις αυξήθηκαν 11,4%. Στη Βόρεια Αμερική, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 11,7% και οι ψηφιακές πωλήσεις ενισχύθηκαν 21,2%.

Στο μεταξύ, ξεκίνησε και το δεύτερο, και ακόμα μεγαλύτερο, κύμα απολύσεων στην Disney, που ανεβάζει τις συνολικές περικοπές θέσεων εργασίας τις τελευταίες εβδομάδες σε 4.000, όταν θα ολοκληρωθεί και ο τελευταίος γύρος. Νωρίτερα φέτος, η Disney είπε ότι θα περικόψει 7.000 θέσεις εργασίας από το εργατικό δυναμικό της ως μέρος της ευρύτερης αναδιοργάνωσης της εταιρείας που θα μειώσει το κόστος της κατά 5,5 δισ. δολάρια. Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια της πρώτης ενημέρωσης του Bob Iger από τότε που επέστρεψε ως CEO, σύμφωνα με το CNBC. Η κατάργηση 7.000 θέσεων εργασίας από το εργατικό δυναμικό της αντιστοιχεί στο 3% των περίπου 220.000 ατόμων που απασχολούσε η Disney από την 1η Οκτωβρίου, με περίπου 166.000 στις ΗΠΑ και περίπου 54.000 διεθνώς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Holcim: Αύξηση 12% στα οργανικά EBIT για το α' τρίμηνο 

Ο CEO της Google κέρδισε 226 εκατ. δολάρια το 2022

LVMH: Η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που ξεπερνά τα 500 δισ. δολ. σε κεφαλαιοποίηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider