Απώλειες άνω του 3% για το πετρέλαιο, εν μέσω της οικονομικής αβεβαιότητας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες άνω του 3% για το πετρέλαιο, εν μέσω της οικονομικής αβεβαιότητας
Η προσοχή στρέφεται στις αποφάσεις για τα επιτόκια των κεντρικών τραπεζών των ΗΠΑ, της Ευρωζώνης και της Βρετανίας την ερχόμενη εβδομάδα.

Μεγάλες απώλειες κατέγραψαν για την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, παρά τα στοιχεία για τα αποθεματικά των ΗΠΑ καθώς εντείνονται οι ανησυχίες των επενδυτών για συνέχιση στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής των ισχυρών κεντρικών τραπεζών που θα μπορούσαν να φέρουν πιο κοντά το ενδεχόμενο μιας οικονομικής ύφεσης.

Η ομοσπονδιακή EIA στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ισχυρή πτώση στα αποθέματα «μαύρου» χρυσού της χώρας την εβδομάδας που ολοκληρώθηκε στις 21 Απριλίου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Εξάλλου, η προσοχή στρέφεται στις αποφάσεις για τα επιτόκια των κεντρικών τραπεζών των ΗΠΑ, της Ευρωζώνης και της Βρετανίας την ερχόμενη εβδομάδα. Στελέχη των τραπεζών έχουν «δείξει» σε νέες αυξήσεις των βασικών τους επιτοκίων με στόχο την καταπολέμηση του πληθωρισμού, τάση που ενισχύει τις φοβίες για ενδεχόμενο ύφεσης λόγω της σύσφιξης στη νομισματική πολιτική των εν λόγω ισχυρών οικονομιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Ιουνίου, έχασαν 2,77 δολάρια ή 3,6% φτάνοντας τα 74.30 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Ιουλίου, έπεσαν 3,08 δολάρια ή 3,81% τα 77.69 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κάτω από τα 2.000 δολάρια ο χρυσός

gazzetta
gazzetta reader insider insider