Χρυσός: Με ισχυρή πτώση τιμών έκλεισε η εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Με ισχυρή πτώση τιμών έκλεισε η εβδομάδα
Με υποχώρηση έκλεισαν την Παρασκευή οι τιμές στα συμβόλαια του χρυσού, μια ημέρα αφότου έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο τους από τον Αύγουστο του 2020.

Με υποχώρηση έκλεισαν την Παρασκευή οι τιμές στα συμβόλαια του χρυσού, μια ημέρα αφότου έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο τους από τον Αύγουστο του 2020, καθώς η ισχυρή έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Απρίλιο τροφοδότησε νέες αμφιβολίες ότι η Fed θα εξακολουθήσει με περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων.

Οι τιμές του χρυσού κινήθηκαν χαμηλότερα προς το ψυχολογικά σημαντικό ορόσημο των 2.000 δολαρίων λόγω της καλύτερης από το αναμενόμενο εικόνας της αγοράς εργασίας, σε συνδυασμό με το ποσοστό ανεργίας που αντιστοιχεί σε χαμηλό πολλών δεκαετιών», δήλωσε στο MarketWatch ο Han Tan, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην Exinity Group.

«Αυτές οι τελευταίες ενδείξεις για μια ακόμα σφιχτή αγορά εργασίας δημιουργούν νέες αμφιβολίες για την παύση των αυξήσεων από την Fed», είπε.

Οι ΗΠΑ δημιούργησαν 253.000 νέες θέσεις εργασίας τον Απρίλιο και οι μισθοί αυξήθηκαν απότομα, ανακοίνωσε την Παρασκευή η κυβέρνηση. Η αύξηση ξεπέρασε τις 180.000 που είχαν προβλέψει οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal. Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 3,4% από 3,5%.

Το πρόσφατο ράλι του χρυσού είχε «στρωθεί από τις προσδοκίες ότι τα επιτόκια των ΗΠΑ έχουν κορυφωθεί, προς ανακούφιση του περιουσιακού στοιχείου με την μηδενική απόδοση», με τον χρυσό που είναι ασφαλές καταφύγιο να υποστηρίζεται από «επίμονους φόβους για την τραπεζική αναταραχή των ΗΠΑ, που αυξάνει τις προοπτικές μιας ύφεσης», είπε ο Tan.

«Το πολύτιμο μέταλλο θα πρέπει να παραμείνει υποστηριζόμενο όσο οι αγορές αρνούνται να εγκαταλείψουν τις ελπίδες για μειώσεις των επιτοκίων της Fed αργότερα το 2023, ενώ οι φόβοι για περαιτέρω χρηματοοικονομική αναταραχή στις ΗΠΑ συνεχίζουν να επιβαρύνουν το κλίμα ρίσκου», είπε.

Ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου υποχώρησε κατά 30,90 δολάρια ή 1,5%, για να διαμορφωθεί στα 2.024,80 δολάρια ανά ουγγιά στην Comex. Οι τιμές για το πιο ενεργό συμβόλαιο, το οποίο διαμορφώθηκε την Πέμπτη σε υψηλό από τις 6 Αυγούστου 2020, έκλεισε 1,3% υψηλότερα για την εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones.

Το ασήμι παράδοσης Ιουλίου υποχώρησε κατά 30 σεντς, ή 1,1%, στα 25,93 δολάρια ανά ουγγιά, με τις τιμές να αυξάνονται κατά 2,8% την εβδομάδα.

Το παλλάδιο παράδοσης Ιουνίου κέρδισε 45,20 δολάρια ή 3,1%, στα 1.486,80 δολάρια ανά ουγγιά, με τις τιμές να σημειώνουν εβδομαδιαία πτώση 1,5%, ενώ η πλατίνα παράδοσης Ιουλίου κέρδισε 18 δολάρια ή 1,7% στα 1.068,30 δολάρια ανά ουγγιά, με εβδομαδιαία πτώση 2%.

Ο χαλκός παράδοσης Ιουλίου σημείωσε άνοδο 2 σεντς, ή 0,5%, στα 3,88 δολάρια ανά λίβρα, σημειώνοντας εβδομαδιαία απώλεια 0,2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Ισχυρότατη άνοδος των νέων θέσεων εργασίας τον Απρίλιο - Πολύ πιο πάνω από τις εκτιμήσεις

ΗΠΑ: Μεγάλη πτώση στον τραπεζικό δανεισμό από την Fed, έπειτα από την πώληση της First Republic

Ρεκόρ α' τριμήνου στη ζήτηση χρυσού από τις Κεντρικές Τράπεζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider