JP Morgan: Τέλος το «overweight» για τις μετοχές της Ευρωζώνης - Τι έφερε την υποβάθμιση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
JP Morgan: Τέλος το «overweight» για τις μετοχές της Ευρωζώνης - Τι έφερε την υποβάθμιση
Χάνουν τη σύσταση «overweight» της JP Morgan οι μετοχές της Ευρωζώνης.

Χάνουν τη σύσταση «overweight» της JP Morgan οι μετοχές της Ευρωζώνης.

«Πιστεύουμε ότι ήλθε η ώρα να κλείσουμε το trade με στάση overweight στην Ευρωζώνη, έναντι των ΗΠΑ» σημειώνουν οι αναλυτές της JP Morgan, ανακοινώντας ότι εγκαταλείπουν την προτίμησή τους στις ευρωπαϊκές μετοχές - έναντι των αμερικανικών - υποβαθμίζοντας τη σύστασή τους σε «underweight».

Μετά από επτά μήνες ανόδου για τις μετοχές της Ευρωζώνης, η αμερικανική τράπεζα προτρέπει τους επενδυτές να «κλειδώσουν αυτά τα κέρδη».

Σημειωτέον ότι ο δείκτης MSCI European Economic and Monetary Union έχει σημειώσει άνοδο τουλάχιστον 28% σε σχέση με τα χαμηλά του Σεπτεμβρίου, ήτοι δύο φορές υψηλότερη από εκείνη του S&P 500. Η υπεραπόδοση των μετοχών της Ευρωζώνης, μάλιστα, είναι ακόμα μεγαλύτερη σε όρους δολαρίου, με το «άλμα» του ευρωπαϊκού δείκτη να αγγίζει το 45%, λαμβάνοντας ώθηση από την ενδυνάμωση του ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Με την Ευρώπη να επωφελείται, το τελευταίο διάστημα, από το άνοιγμα της κινεζικής οικονομίας, τη μικρότερης έντασης - σε σχέση με αυτό που αναμενόταν αρχικά - ενεργειακή κρίση και τις σχετικά καλές επιδόσεις της οικονομίας της, η JP Morgan «βλέπει» τώρα σημάδια εξασθένησης των «ούριων ανέμων», με τις οικονομικές εκπλήξεις να διαφαίνονται πλέον αρνητικές για την Ευρωζώνη.

Πέρυσι - οπότε και η JP Morgan διατηρούσε τη σύσταση «overweight» για τις μετοχές της Ευρωζώνης - ο δείκτης MSCI για τις ευρωπαϊκές χώρες ενισχύθηκε κατά 17% (σε όρους ευρώ), συγκριτικά με τα κέρδη 4% για τις αμερικανικές μετοχές.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι η υποβάθμιση της σύστασης για τις μετοχές της Ευρωζώνης δεν συνιστά στροφή προς τις αμερικανικές, καθώς η τράπεζα διατηρεί τη σύσταση «underweight» και εκεί, ενώ όσον αφορά τις αγαπημένες περιοχές της JP Morgan, αυτές είναι η Βρετανία, η Ιαπωνία, όπςω και η Ελβετία μεταξύ άλλων.

Σχετικά τώρα με τους κλάδους που εκτιμάται ότι θα συνεχίσουν να κερδίζουν έδαφος φέτος, η JP Morgan δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στoυς κλάδους βασικών ειδών, υπηρεσιών κοινής ωφελείας και υγειονομικής περίθαλψης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

UBS: Τι σημαίνουν για τους επενδυτές οι τελευταίες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών

Τι περιμένουν οι Γερμανοί ειδικοί των αγορών από την τρέχουσα τραπεζική κρίση

Τράπεζες: «Έκρηξη» επιτοκιακών εσόδων το α' τρίμηνο – Αρνητική η καθαρή πιστωτική επέκταση

gazzetta
gazzetta reader insider insider