Πετρέλαιο: Αντέδρασε πτωτικά στα στοιχεία για τα... προσαρμοσμένα αποθέματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Αντέδρασε πτωτικά στα στοιχεία για τα... προσαρμοσμένα αποθέματα
Πτωτικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου μετά και την ανακοίνωση των στοιχείων για τα αμερικανικά αποθέματα που αποκάλυψαν αύξηση των πετρελαϊκών αποθεμάτων την τελευταία εβδομάδα, με την «προσαρμογή» στα στοιχεία, μάλιστα, να συνεισφέρει σε μια αύξηση κατά σχεδόν 8 εκατομμύρια βαρέλια στα αποθέματα αργού.

Πτωτικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου μετά και την ανακοίνωση των στοιχείων για τα αμερικανικά πετρελαϊκά αποθέματα που αποκάλυψαν αύξηση την τελευταία εβδομάδα, με την «προσαρμογή» στα στοιχεία, μάλιστα, να συνεισφέρει στην εκτίναξη, κατά σχεδόν 8 εκατομμύρια βαρέλια, των αποθεμάτων αργού.

Οι τιμές του πετρελαίου διεύρυναν τις απώλειές τους για να αγγίξουν ενδοσυνεδριακά χαμηλά μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Fed, η οποία «πάγωσε» τις αυξήσεις των επιτοκίων αλλά άφησε να εννοηθεί ότι δεν έχει κλείσει, ακόμη, τον κύκλο σύσφιξης της πολιτικής της.

Η τιμή του WTI, παραδόσεως Ιουνίου, υποχώρησε κατά 1,15 δολάρια ή 1,7%, στα 68,27 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Στο υψηλό ημέρας, η τιμή ξεπέρασε τα 70 δολάρια.

Το brent παραδόσεως Αυγούστου, έχασε 1,09 δολάρια ή 1,5% στα 73,20 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 7,9 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 9 Ιουνίου. Τα στοιχεία περιλάμβαναν μια ανοδική προσαρμογή της τάξης των 1,937 εκατ. βαρελιών την ημέρα στα πετρελαϊκά αποθέματα. Εάν αυτό πολλαπλασιαστεί επί 7 ημέρες, αντιστοιχεί σε προσθήκη περίπου 13,56 εκατ. βαρελιών στα αποθέματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider