Επιφυλακτικές οι ευρωαγορές στον απόηχο της ΕΚΤ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιφυλακτικές οι ευρωαγορές στον απόηχο της ΕΚΤ
Συγκρατημένες και νευρικές είναι οι ευρωαγορές, μετά τις τελευταίες αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

Συγκρατημένες και νευρικές είναι, σήμερα, οι ευρωαγορές, μετά τις τελευταίες αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στα ταμπλό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων καταγράφονται επιφυλακτικές κινήσεις με εναλλαγές προσήμων, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τις χθεσινές ανακοινώσεις, μαζί με τις υπόλοιπες αποφάσεις των Κεντρικών Τραπεζών για τα επιτόκια.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,10% στις 464 μονάδες.

Όσον αφορά στους επιμέρους δείκτες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει κέρδη 0,23% στις 7.645 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώνεται 0,14% υψηλότερα στις 7.300 μονάδες, με τον DAX στη Φρανκφούρτη να καταγράφει οριακή άνοδο 0,03% στις 16.295 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο ιταλικός FTSE MIB κινείται 0,05% πάνω στις 27.745 μονάδες, με τον ισπανικό IBEX 35 να γνωρίζει κέρδη 0,10% στις 9.440 μονάδες.

Η ΕΚΤ προχώρησε, χθες, σε νέα αυξήση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, με την Κριστίν Λαγκάρντ να αποστέλλει σήμα για τουλάχιστον ακόμα μία αύξηση τον Ιούλιο.

Εν τω μεταξύ, μηνύματα για μείωση των κρατικών ελλειμμάτων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για ακόμα μεγαλύτερη σύσφιξη στη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έστειλε το ΔΝΤ, σε έκθεσή του. Το Ταμείο υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, πως πρέπει να συνεχιστεί η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής «για «έγκαιρη επαναφορά του πληθωρισμού στο στόχο» του 2%.

Αυτά, στον απόηχο και της απόφασης της Fed στις ΗΠΑ για μία παύση στις αυξήσεις επιτοκίων, στις οποίες όμως - όπως διεμήνυσε - θα επιστρέψει, αφήνοντας ανοιχτό «παράθυρο» για δύο ακόμα αυξήσεις επιτοκίων φέτος, της τάξης των 25 μονάδων βάσης.

Την ίδια ώρα, αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Στην Ασία, ο ιαπωνικός Nikkei τερμάτισε με κέρδη 0,66% στις 33.706 μονάδες, με τον Topix να ενισχύεται κατά 0,28% στις 2.300 μονάδες, και τους δύο δείκτες να «σκαρφαλώνουν» σε υψηλά 33 ετών.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σηνείωσε άνοδο 0,66% στις 2.625 μονάδες, ενώ ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ γνώρισε «άλμα» 1,32%, με τον Shanghai και τον Shenzhen στην Κίνα να κερδίζουν 0,7% και 1,09% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φυσικό αέριο: Προειδοποιητικά σημάδια για τον κίνδυνο νέας κρίσης στην Ευρώπη

Bundesbank: Ύφεση στη Γερμανία για το 2023 - Εκτός στόχου ο πληθωρισμός μέχρι το 2025

Η «αόρατη» πλευρά της διαπραγμάτευσης για την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, που αφορά στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider