Με το «αριστερό» στην κουτσουρεμένη εβδομάδα η Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με το «αριστερό» στην κουτσουρεμένη εβδομάδα η Wall Street
Η ανησυχία για επαναφορά των αυξήσεων στα επιτόκια από την Fed κερδίζει έδαφος στην αμερικανική αγορά.

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης βλέπει το ανοδικό σερί των τελευταίων εβδομάδων να τίθεται υπό αίρεση, τη στιγμή που η ανησυχία για επαναφορά των αυξήσεων στα επιτόκια από την Fed κερδίζει έδαφος, όπως μαρτυρούν οι δηλώσεις αρκετών Αμερικανών τραπεζιτών.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 245 μονάδες ή 0,72% και διαμορφώθηκε στις 34.053 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,47%, κλείνοντας στις 4.388 μονάδες. Καλύτερη εικόνα για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με πτώση 0,16% σα επίπεδα των 13.667 μονάδων.

Σημειώνεται πως η αμερικανική αγορά παρέμεινε κλειστή χθες Δευτέρα, εξαιτίας της αργίας για το Juneteenth, ενώ πλέον το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη διήμερη κατάθεση του Τζερόμ Πάουελ ενώπιον του Κογκρέσου, όπου ο επικεφαλής της Fed αναμένεται να τοποθετηθεί για τη νομισματική πολιτική και την κατάσταση της οικονομίας.

Πρόκειται για την δεύτερη διαδοχική πτωτική συνεδρίαση για την αμερικανική αγορά, η οποία έκλεισε την προηγούμενη εβδομάδα στα «πράσινα», με τον S&P να σημειώνει την καλύτερη επίδοσή του από τον Μάρτιο, καταγράφοντας σωρευτικά κέρδη 2,6% και υψηλότερα κατά 26% σε σχέση με τα πρόσφατα χαμηλά του Μαρτίου. Παράλληλα ήταν η πέμπτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου για την «Μητέρα των Αγορών».

Από την πλευρά του ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 3,3% στην εβδομάδα, κλείνοντας οκτώ διαδοχικές εβδομάδες ανόδου, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά από το 2019. Τέλος, ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών, σημειώνοντας άνοδο 1,3%.

Πίσω στο ταμπλό της συνεδρίασης, απώλειες άνω του 3% σημείωσαν οι μετοχές των Intel, Nike και Boeing, ωθώντας σε αρνητικό έδαφος τον Dow Jones, ενώ βαρίδι για τον διευρυμένο δείκτη αποτέλεσε ο ενεργειακός κλάδος, με πτώση άνω του 2%.

Στον αντίποδα, άνοδο άνω του 1% σημείωσαν οι τίτλοι των κατασκευαστικών PulteGroup, D.R. Horton και Lennar, ενώ αντίστοιχα κέρδη κατέγραψε και η μετοχή της Nvidia.

Μάκρο

Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς διαμορφώθηκαν οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν σήμερα στη δημοσιότητα. Οι νέες ενάρξεις διαμορφώθηκαν στα 1,63 εκατ., σημειώνοντας άνοδο 5,2% σε σχέση με τον Απρίλιο, τη στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν μία μέτρηση στα 1,39 εκατομμύρια, με άνοδο 0,6%.

Ακόμα, οι άδειες οικοδόμησης αυξήθηκαν 21,7% έναντι συρρίκνωσης 2,9% τον Απρίλιο. Οι αναλυτές ανέμεναν συρρίκνωση 0,1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέο ανταλλακτήριο crypto λανσάρουν Charles Schwab, Fidelity και Citadel - Ράλι 5% για το bitcoin

Aπώλειες 2% για το πετρέλαιο

«Άλμα» 11% για τις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider