Πετρέλαιο: Άνοδος με άρωμα... Κίνας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Άνοδος με άρωμα... Κίνας
Οι δηλώσεις του Κινέζου αντιπροέδρου της κυβέρνησης He Lifeng βοήθησαν να αυξηθούν τα κέρδη, σύμφωνα με αναλυτές.

Ανοδικά έκλεισαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου την Τετάρτη, με τη στήριξη να αποδίδεται στα αισιόδοξα οικονομικά σχόλια από κορυφαίο Κινέζο αξιωματούχο και σε σημάδια καλής ζήτησης.

Το αμερικάνικο αργό πετρέλαιο παράδοσης Αυγούστου σημείωσε άνοδο 1,34 δολάρια ή 1,9%, κλείνοντας στα 72,53 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το brent παράδοσης Αυγούστου διαμορφώθηκε στα 77,12 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 1,22 δολάρια ή 1,6% στο ICE Futures Europe.

Πίσω στο Nymex, η βενζίνη παράδοσης Ιουλίου, αυξήθηκε 0,6% φθάνοντας στα 2,624 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Ιουλίου αυξήθηκε 3,6% στα 2,564 δολάρια το γαλόνι.

Το φυσικό αέριο παράδοσης Ιουλίου, σημείωσε άλμα 4,2% φθάνοντας στα 2,597 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Οι δηλώσεις του Κινέζου αντιπροέδρου της κυβέρνησης He Lifeng βοήθησαν να αυξηθούν τα κέρδη, σύμφωνα με αναλυτές.

«Η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας παρουσιάζει καλή δυναμική το πρώτο εξάμηνο του έτους», ανέφερε, σύμφωνα με το Xinhua, το επίσημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας. Η απογοήτευση για την ανάκαμψη της Κίνας μετά την άρση των περιορισμών της πανδημίας νωρίτερα αυτό το έτος επηρέασε τις τιμές του αργού το 2023.

«Το αργό πετρέλαιο φάνηκε να κερδίζει αφού ο αντιπρόεδρος της Κίνας είπε ότι η οικονομία είναι σε καλή κατάσταση, ανεβάζοντας το brent πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών για πρώτη φορά από τις 25 Απριλίου», δήλωσε σύμφωνα με το Marketwatch ο Robert Yawger, εκτελεστικός διευθυντής για futures ενέργειας στη Mizuho.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οριακές απώλειες για τον χρυσό μετά την ομιλία Πάουελ στο Κογκρέσο

Πετρέλαιο: Χωρίς ανοδικές εκπλήξεις οι τιμές – Από τι θα κριθεί η πορεία του Brent

gazzetta
gazzetta reader insider insider