Απώλειες για το πετρέλαιο παρά τις ανακοινώσεις Ριάντ - Μόσχας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες για το πετρέλαιο παρά τις ανακοινώσεις Ριάντ - Μόσχας
Την απόφασή τους να διατηρήσουν τη μειωμένη παραγωγή πετρελαίου και τον Αύγουστο ανακοίνωσαν σε συνεννόηση Σαουδική Αρανβία και Ρωσία.

Το πετρέλαιο κατέγραψε απώλειες τη Δευτέρα, παρά το θετικό πρόσημο του Ιουνίου αλλά και τις ανακοινώσεις Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας: Το Ριάντ ανέφερε ότι θα παρατείνει τη μείωση της παραγωγής κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα μέχρι τον Αύγουστο, ενώ η Μόσχα θα «ψαλιδίσει» τις εξαγωγές αυτόν τον μήνα κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα.

Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate παράδοσης Αυγούστου υποχώρησε 1,2%, φθάνοντας στα 69,79 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το αργό Brent παράδοσης Σεπτεμβρίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, διαμορφώθηκε στα 74,65 δολάρια το βαρέλι στην ICE Futures Europe, με απώλειες 1%. Η βενζίνη παράδοσης Αυγούστου διολίσθησε 3,2% στα 2,462 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Αυγούστου απώλεσε 2,9% στα 2,377 δολάρια το γαλόνι. Το φυσικό αέριο παράδοσης Αυγούστου κατέγραψε πτώση 3,2% για να κλείσει στα 2,709 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Oι περικοπές φέρνουν την παραγωγή πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία στα 9 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών, όπως μετέδωσε το Bloomberg. Η υποτονική ζήτηση στην Κίνα έχει περιορίσει το αργό κοντά στα 75 δολάρια ανά βαρέλι, κάτω από το επίπεδο που χρειάζεται η Σαουδική Αραβία για να καλύψει τον προϋπολογισμό της. Σε αυτό το πλαίσιο, η παράταση δεν αποτέλεσε έκπληξη, καθώς σχεδόν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg προέβλεπαν την παράταση της μείωσης.

O αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ, δήλωσε πως: «Στο πλαίσιο των προσπαθειών που έχουν στόχο να διασφαλιστεί ότι η αγορά πετρελαίου παραμένει ισορροπημένη, η Ρωσία θα μειώσει εθελοντικά την προσφορά πετρελαίου της τον μήνα Αύγουστο κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα, μειώνοντας τις εξαγωγές της κατά την ποσότητα αυτή προς τις διεθνείς αγορές». Η Ρωσία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο χώρα εξαγωγής πετρελαίου μετά τη Σαουδική Αραβία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με κέρδη στην αρχή του β' εξαμήνου του 2023 ο χρυσός

Ευρωαγορές: «Μουδιασμένη» πρεμιέρα μετά τα κέρδη 8,8% στο α' εξάμηνο του 2023

Με το «δεξί» στο γ' τρίμηνο η Wall Street - Ράλι 7% για την Tesla

gazzetta
gazzetta reader insider insider