Ήπιες απώλειες για τον χρυσό εν αναμονή του πληθωρισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπιες απώλειες για τον χρυσό εν αναμονή του πληθωρισμού
Η στάση αναμονής που τηρούν οι επενδυτές ώθησε χαμηλότερα το πολύτιμο μέταλλο.

Απώλειες κατέγραψαν την Δευτέρα οι τιμές του χρυσού, καθώς η στάση αναμονής που τηρούν οι επενδυτές ενόψει των νέων δεδομένων για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ ώθησε χαμηλότερα το πολύτιμο μέταλλο.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια παραδόσεως Αυγούστου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 1.931 δολάρια/ουγγιά, καταγράφοντας μικρές απώλειες 0,1% ή 1,5 δολαρίων/ουγγιά. Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, οι τιμές του μετάλλου ενισχύθηκαν οριακά κατά 0,2%, ενώ την Παρασκευή σημείωσαν την καλύτερη ημερήσια επίδοσή τους εδώ και ένα μήνα.

«Η αγορά του χρυσού αναμένει τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ», ανέφερε στο MarketWatch ο Edward Moya επικεφαλής αναλυτής της OANDA, τονίζοντας πως «τα επικαιροποιημένα δεδομένα θα κρίνουν τα επόμενα βήματα της Fed στη νομισματική της πολιτική». Σύμφωνα με τον ίδιο, σε περίπτωση που οι πληθωριστικές πιέσεις δείχνουν να επιμένουν, τότε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δε θα προχωρήσει σε μία μόνο αύξηση τον Ιούλιο αλλά και σε μία δεύτερη τον Σεπτέμβριο, με τη συνολική αύξηση να ανέρχεται στις 50 μονάδες βάσης.

Από την πλευρά του, ο Tim Waterer, επικεφαλής αναλυτής στην KCM Trade τόνισε πως «αν και ο χρυσός κινείται κάτω από τον κινητό μέσο όρο 100 ημερών (στα 1.925 δολάρια), εντούτοις η βραχυπρόθεσμη ανοδική πορεία παραμένει η κυρίαρχη εκτίμηση». «Τα δεδομένα για τον πληθωρισμό θα καθορίσουν το κλίμα στην αγορά και στη συνέχεια», ανέφερε ο ίδιος.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Σεπτεμβρίου κέρδισε 0,2% στα 23,345 δολάρια/ουγγιά, όπως και ο χαλκός Σεπτεμβρίου που έκλεισε στα 3.784 δολάρια/λίβρα, με κέρδη 0,1%.

Η πλατίνα παραδόσεως Οκτωβρίου ενισχύθηκε κατά 1,8% στα 934,80 δολάρια/ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκε στα 1.236,70 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας άνοδο 0,7%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Standard Chartered: «Βλέπει» άνοδο του bitcoin ακόμα και στα 120.000 δολάρια

Μπαρ (Fed): Περισσότερα αποθεματικά από τους τραπεζικούς «γίγαντες» - Νέο σήμα για αυξήσεις επιτοκίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider