Πετρέλαιο: Με ήπια πτώση απομακρύνθηκε από το υψηλό τριμήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Με ήπια πτώση απομακρύνθηκε από το υψηλό τριμήνου
Τα συμβόλαια πετρελαίου έκλεισαν με μέτρια πτώση την Τρίτη, υποχωρώντας μετά από μια ισχυρή επίδοση τον Ιούλιο που οδήγησε την τιμή των ΗΠΑ να κλείνει την προηγούμενη συνεδρίαση στο υψηλότερο επίπεδο σε περισσότερους από τρεις μήνες.

Τα συμβόλαια πετρελαίου έκλεισαν με μέτρια πτώση την Τρίτη, υποχωρώντας μετά από μια ισχυρή επίδοση τον Ιούλιο που οδήγησε την τιμή των ΗΠΑ να κλείνει την προηγούμενη συνεδρίαση στο υψηλότερο επίπεδο σε περισσότερους από τρεις μήνες.

Το αμερικάνικο αργό πετρέλαιο παράδοσης Σεπτεμβρίου, υποχώρησε 43 σεντς ή 0,5%, φθάνοντας στα 81,37 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το brent παράδοσης Οκτωβρίου υποχώρησε 52 σεντς, ή 0,6%, για να διαμορφωθεί στα 84,91 δολάρια το βαρέλι στην ICE Futures Europe.

Πίσω στο Nymex, η βενζίνη παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχώρησε 0,8% για να κλείσει στα 2,873 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης Σεπτεμβρίου αυξήθηκε 1,3% στα 3,023 δολάρια το γαλόνι.

To φυσικό αέριο παράδοσης Σεπτεμβρίου, υποχώρησε 2,8% για να τερματίσει στα 2,56 ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Τόσο το WTI όσο και το brent παρέμειναν την Τρίτη στο υψηλότερο επίπεδο από τις 14 Απριλίου, αφού κατέγραψαν ισχυρά κέρδη τον Ιούλιο. Το αργό τον προηγούμενο μήνα διέγραψε τις απώλειες από την αρχή του έτους, που ενισχύθηκαν από τις περικοπές της προσφοράς από τον OPEC+. Αυτό περιλαμβάνει μια μείωση 1 εκατομμυρίου βαρελιών την ημέρα από τη Σαουδική Αραβία για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, η οποία αναμένεται να μεταφερθεί ΚΑΙ τον Σεπτέμβριο.

Οι «ταύροι| δίνουν επίσης πίστη στην προσδοκία ότι οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες πλησιάζουν στο τέλος των αυξήσεων επιτοκίων για την καταπολέμηση του πληθωρισμού. Οι επενδυτές είχαν επίσης θετικές αντιδράσεις στα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τις κινεζικές αρχές με στόχο την τόνωση της οικονομίας.

«Το ράλι της τιμής του πετρελαίου είναι έτοιμο για διάλειμμα καθώς οι αμερικανικές μετοχές αμβλύνονται και το δολάριο σταθεροποιείται», δήλωσε ο Έντουαρντ Μόγια, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda, σε σημείωμα, σύμφωνα με το Marketwatch.

«Ο Αύγουστος ξεκινά με αργό ρυθμό για τους επενδυτές ενέργειας, καθώς οι προοπτικές για τη ζήτηση θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αυξανόμενες τιμές», είπε, αλλά πρόσθεσε ότι η αγορά πιθανότατα θα παραμείνει σφιχτή ακόμα κι αν οι πετρελαϊκοί γίγαντες αρχίσουν να προσφέρουν μεγάλες αυξήσεις τιμών.

«Το πετρέλαιο παραμένει μια από τις πιο ελκυστικές συναλλαγές και οι αγοραστές πιθανότατα θα εμφανίζονται σε κάθε ‘βουτιά’», προσέθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Στο «κόκκινο» μετά την άνοδο σε δολάριο και αποδόσεις

«Εγκλωβίστηκαν» στην αβεβαιότητα για την οικονομία οι ευρωαγορές

Η Ρωσία λέει πως απέτρεψε ουκρανικές επιθέσεις σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα - Το Κίεβο διαψεύδει

gazzetta
gazzetta reader insider insider