Ήπιες απώλειες στις ευρωαγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπιες απώλειες στις ευρωαγορές
Οριακά κάτω έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα στοιχεία για τον βρετανικό πληθωρισμό.

Οριακά κάτω έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα στοιχεία για τον βρετανικό πληθωρισμό.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,1%, με τα πρόσημα μοιρασμένα στους επιμέρους κλάδους. Ο δείκτης του κλάδου των μίντια έχασε περίπου 0,9%, ενώ οι μετοχές του κλάδου λιανικής ενισχύθηκαν 0,9%. Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Stoxx 600 υποχώρησε 0,9%, φτάνοντας σε χαμηλό ενός μηνός.

O πληθωρισμός στη Βρετανία ανήλθε σε 6,8% τον Ιούλιο, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των οικονομολόγων και υποχωρώντας από το 7,9% που καταγράφηκε τον περασμένο μήνα. Ωστόσο, ο δομικός πληθωρισμός άγγιξε το 6,9%, ελαφρώς πάνω από την πρόβλεψη των αναλυτών για 6,8%.

Παραμένοντας στο μέτωπο των μάκρο, η Eurostat επιβεβαίωσε σήμερα την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα νέα, προσωρινά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, το β' τρίμηνο του 2023, το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,6% σε ετήσια βάση (σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους) στην Ευρωζώνη και κατά 0,5% στην ΕΕ. Σε τριμηνιαία βάση, το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ επεκτάθηκε κατά 0,3% στην Ευρωζώνη και παρέμεινε αμετάβλητο στην ΕΕ, κατά το β' τρίμηνο του έτους.

Στα χρηματιστήρια ανά χώρα, ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 0,14% στις 15.789 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,1% στις 7.260 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε στο -0,44% και τις 7.356 μονάδες.

Στην Ισπανία ο IBEX 35 έκλεισε με οριακή άνοδο 0,03% στις 9.350 μονάδες, ενώ ο FTSE MIB στην Ιταλία υποχώρησε 0,93% στις 28.169 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρηματιστήριο: Συνεχίστηκε η μάχη στις 1.280 μονάδες με το βλέμμα στα διεθνή

gazzetta
gazzetta reader insider insider