Σε χαμηλό μήνα η Wall Street: Με απώλειες υποδέχεται την «ετυμηγορία» της Fed

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλό μήνα η Wall Street: Με απώλειες υποδέχεται την «ετυμηγορία» της Fed
Ο Dow Jones υποχώρησε 0,31% στις 34.517 μονάδες, με τον S&P 500 να διολισθαίνει 0,22% στις 4.443 μονάδες και τον Nasdaq να αποδυναμώνεται 0,23% στις 13.678 μονάδες. 

H Wall Street κατέγραψε απώλειες την Τρίτη καθώς οι επενδυτές βρίσκονται μερικές ώρες από την ανακοίνωση της FOMC που θα καθορίσει τα επιτόκια της Fed.

Οι δείκτες στα αμερικανικά ταμπλό κατρακύλησαν σε χαμηλό μήνα. Ειδικότερα, ο Dow Jones υποχώρησε 0,31% στις 34.517 μονάδες, με τον S&P 500 να διολισθαίνει 0,22% στις 4.443 μονάδες και τον Nasdaq να αποδυναμώνεται 0,23% στις 13.678 μονάδες.

Η Disney έχασε περισσότερο από 3% αφού ανακοίνωσε τα σχέδιά της να διπλασιάσει σχεδόν την επένδυσή της στην cruising ενώ η Deere υποχώρησε άνω του 2% στη συνεδρίαση μετά την υποβάθμισή της από την επενδυτική τράπεζα Evercore λόγω ανησυχιών για τη γεωργική παραγωγή. Η μετοχή της Instacart έκανε άλμα 20% μετά την πρεμιέρα της στην αγορά.

Η διήμερη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας ξεκίνησε σήμερα, με τους επενδυτές να τιμολογούν με πιθανότητα 99% ότι η κεντρική τράπεζα θα παραλείψει μια αύξηση των επιτοκίων όταν ανακοινώσει την απόφασή της την Τετάρτη, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του CME. Οι επενδυτές, επιπλέον, δίνουν μόλις 29% πιθανότητες για μια αύξηση τον Νοέμβριο.

Μάκρο

Σε άλλες ειδήσεις, σε προπανδημικά χαμηλά κύλησαν οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ, καθώς τα επιτόκια της Fed δείχνουν να πιέζουν την αγορά. Όπως αναφέρει το Reuters, οι ενάρξεις κατοικιών υποχώρησαν κατά 11,3% μηνιαίως τον Αύγουστο, στις 1,283 εκατoμμύρια από τις 1,452 εκατομμύρια του Ιουλίου με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για ήπια υποχώρηση στις 1,44 εκατ. Οι ενάρξεις μονοκατοικιών μειώθηκαν κατά 4,3% στον εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό των 941.000 μονάδων τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ.

Εμπορεύματα

Οριακά κέρδη σημείωσε την Τρίτη ο χρυσός, πετυχαίνοντας τέσσερις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις καθώς συνεχίζει να αντλεί ώθηση από τους κλυδωνισμούς και την αυξημένη νευρικότητα στις διεθνείς αγορές λίγο πριν τις αυριανές ανακοινώσεις της Fed για τα επιτόκιά της. Αναλυτικότερα, ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκε 0,1% και σκαρφάλωσε στα 1.953,70 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το ασήμι παράδοσης Δεκεμβρίου στον αντίποδα, απώλεσε 0,2% για να διαμορφωθεί στα 23,46 δολάρια η ουγγιά. Ο χαλκός παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε σχεδόν 0,9% στα 3,75 δολ. η λίβρα, ενώ η πλατίνα παράδοσης Οκτωβρίου έκανε άλμα 1,1% στα 948,40 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο παράδοσης Δεκεμβρίου σκαρφάλωσε 1,8% στα 1.266,50 δολ. ανά ουγγιά.

Οι τιμές του πετρελαίου πέτυχαν νέα ενδοημερήσια υψηλά έτους την Τρίτη, αλλά τελικώς σημείωσαν πτώση, αδυνατώντας να επιτύχουν το «πράσινο 4x4». Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate παράδοσης Οκτωβρίου έχασε 0,3%, για να διαμορφωθεί στα 91,20 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έχοντας αγγίξει μέχρι και τα 93,74 δολάρια, υψηλό από τις 7 Νοεμβρίου, με βάση τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones. Το αργό πετρέλαιο Brent παράδοσης Νοεμβρίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, υποχώρησε 0,1%, στα 94,34 δολάρια το βαρέλι μετά από υψηλό των 95,96 δολαρίων στο ICE Futures Europe. Το κλείσιμο της Δευτέρας στα 94,43 δολάρια το βαρέλι ήταν το υψηλότερο από τις 11 Νοεμβρίου. Η βενζίνη παράδοσης Οκτωβρίου απώλεσε 1,5% στα 2,66 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Οκτωβρίου διολίσθησε 2,6% στα 3,37 δολάρια το γαλόνι. Τέλος, το φυσικό αέριο παράδοσης Οκτωβρίου διαμορφώθηκε στα 2,85 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, με «άλμα» 4,4%

Επιχειρηματικά νέα

Η Instacart έκανε το ντεμπούτο της στον δείκτη Nasdaq του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την Τρίτη με το σύμβολο «CART», τιμολογώντας την Αρχική Δημόσια Προσφορά της (IPO) στα 30 δολάρια ανά μετοχή, γεγονός που την κατέστησε ως την πρώτη μεγάλη εταιρία του τεχνολογικού κλάδου που στηρίζεται σε επενδυτικά κεφάλαια, η οποία εισάγεται στο αμερικανικό Χρηματιστήριο από τον Δεκέμβριο του 2021. Η προσφορά κινήθηκε στην κορυφή του αναμενόμενου εύρους από 28 έως 30 δολάρια ανά μετοχή και αποτιμά την Instacart σε περίπου 10 δισ. δολάρια σε πλήρως μειωμένη βάση. Πουλήθηκαν 22 εκατομμύρια μετοχές στην αρχική δημόσια προσφορά, με 14,1 εκατ. να προέρχονται από την εταιρεία και 7,9 εκατομμύρια από υφιστάμενους μετόχους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα με το «βλέμμα» στην Fed

Ρεκόρ για το παγκόσμιο χρέος - Έφτασε τα 307 τρισ. δολάρια

Επέστρεψαν οι πωλητές στο Χρηματιστήριο - Στο κόκκινο τράπεζες και blue chips

gazzetta
gazzetta reader insider insider