«Λύγισε» στο τέλος η Wall Street - Η χειρότερη εβδομάδα από τον Μάρτιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Λύγισε» στο τέλος η Wall Street - Η χειρότερη εβδομάδα από τον Μάρτιο
Επεκτείνεται το πτωτικό σερί στην αμερικανική αγορά στην «σκιά» των επιτοκίων.

Με απώλειες ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς τα κέρδη που κατέγραφαν σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης εξανεμίστηκαν λίγα λεπτά πριν το «καμπανάκι», καθώς η πρόθεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) να διατηρήσει τα επιτόκιά της σε μεγαλύτερα επίπεδα για περισσότερο χρονικό διάστημα έπληξε σημαντικά την επενδυτική ψυχολογία, ωθώντας την αμερικανική αγορά στην χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή της από τον Μάρτιο.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones γύρισε σε αρνητικό έδαφος και διαμορφώθηκε στις 33.963 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 106 μονάδων ή 0,31%. Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, ο οποίος υποχώρησε κατά 0,23% στις 4.320 μονάδες, ενώ απώλειες κατέγραψε και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 13.211 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,09%.

Πρόκειται για τέταρτη διαδοχική πτωτική συνεδρίαση για την αμερικανική αγορά, μετά την διήμερη συνάντηση της Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς της Fed (FOMC) και τη διατήρηση των επιτοκίων στα τρέχοντα επίπεδα.

Σε εβδομαδιαία κλίμακα, οι S&P 500 και Nasdaq έχασαν 2,9% και 3,6%, κλείνοντας την τρίτη συναπτή εβδομάδα απωλειών, ενώ πρόκειται και για τη χειρότερη εβδομαδιαία τους επίδοση εδώ και σχεδόν επτά μήνες. O Dow Jones υποχώρησε κατά 1,9%.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, κέρδη σχεδόν 2% κατέγραψε η μετοχή της Ford μετά τα δημοσιεύματα για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ διοίκησης και συνδικάτων που θα οδηγήσει στη λήξη των κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη από την προηγούμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Οι απεργίες επεκτείνονται σε ακόμα 38 μονάδες Stellantis και GM - Κοντά σε συμφωνία με Ford

Ατελείωτες ουρές για το iPhone 15 στο Πεκίνο - Θα απαντήσει η Huawei;

McDonald's: Αυξάνει τα royalties στα νέα καταστήματα franchise για πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια

gazzetta
gazzetta reader insider insider