Ευρωαγορές: Ελαφρά υποχώρηση για τον Stoxx εν μέσω αποτελεσμάτων και μεσανατολικού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Ελαφρά υποχώρηση για τον Stoxx εν μέσω αποτελεσμάτων και μεσανατολικού
Αποτελέσματα και η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς απασχόλησαν τους επενδυτές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Μεικτά πρόσημα και μικρές απώλειες στον Stoxx σημειώθηκαν την Τρίτη στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές έστρεψαν το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα, χωρίς να φεύγει από το επίκεντρο η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,10% στις 449,75 μονάδες, μετά τα χθεσινά κέρδη.

Όσον αφορά στους επιμέρους δείκτες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,61% στις 7.676 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι διαμορφώθηκε 0,11% υψηλότερα στις 7.029 μονάδες και ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε ήπια κατά 0,07% στις 15.249 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε πτώση 0,07% φθάνοντας στις 28.373 μονάδες, με τον ισπανικό IBEX 35 να γνωρίζει απώλειες 0,13% στις 9.299 μονάδες.

Ταυτόχρονα, «βουτιά» γνώρισε η μετοχή της Ericsson, μετά τις μάλλον απογοητευτικές προβλέψεις της σουηδικής εταιρείας για τις προοπτικές το επόμενο έτος.

Μάλιστα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα παράσχει guidance πέραν του τέταρτου τριμήνου, ενώ σημείωσε ότι αναμένει πως η αβεβαιότητα γύρω από τον κλάδο του δικτύου κινητής τηλεφωνίας θα συνεχιστεί και το 2024.

Οι αγορές παγκοσμίως παρακολουθούν με ανησυχία τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, υπό τον φόβο για μία γενίκευση της σύγκρουσης. Την Τετάρτη, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να μεταβεί στο Ισραήλ, ενώ σήμερα συνεδριάζουν με τηλεδιάσκεψη οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Εν τω μεταξύ, πέρα από τα αποτελέσματα που δημοσιεύουν οι εταιρείες ευρωπαϊκού εδάφους, το ενδιαφέρον κεντρίζουν και τα μεγέθη που θα ανακοινώσουν οι αμερικανικοί «γίγαντες» Bank of America και Goldman Sachs.

Στο «μέτωπο» των μάκρο, στη Γερμανία, ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης ZEW σημείωσε βελτίωση για τρίτο διαδοχικό μήνα, φθάνοντας στο -1,1 τον Οκτώβριο από το -11,4 του Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΟΔΔΗΧ: «Διπλή» δημοπρασία ομολόγων την Τετάρτη για την άντληση 400 εκατ. ευρώ

«Γκάζι» στην επέκταση του δικτύου τους πατάνε τα σούπερ μάρκετ - Πού ανοίγουν νέα καταστήματα

Νέα πράξη στην κόντρα Γαλλίας & Γερμανίας για τους δημοσιονομικούς κανόνες - Επόμενο ραντεβού τον Νοέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider