Wall Street: Υπό πίεση οι τεχνολογικές μετοχές με «βαρίδι» την Alphabet

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Υπό πίεση οι τεχνολογικές μετοχές με «βαρίδι» την Alphabet
Πτωτικά κινούνται την Τετάρτη οι δείκτες της Wall Street με τις τεχνολογικές μετοχές να δέχονται πιέσεις μετά από τα αποτελέσματα της Alphabet που ανακοινώθηκαν μετά το πέρας της χθεσινής συνεδρίασης.

Τελευταία ενημέρωση 19:27

Πιέσεις δέχονται την Τετάρτη οι δείκτες της Wall Street με τις τεχνολογικές μετοχές να δέχονται πιέσεις μετά από τα αποτελέσματα της Alphabet που ανακοινώθηκαν μετά το πέρας της χθεσινής συνεδρίασης.

Yπενθυμίζεται πως η μητρική εταιρεία της Google εχθές ανακοίνωσε πως τα αποτελέσματα από τις υπηρεσίες cloud έχασαν τις προσδοκίες, αν και τα έσοδα ήταν αυξημένα κατά 11%. H μετοχή της υποχωρεί άνω του 8%.

Aπό την άλλη, η ανταγωνιστική Microsoft εχθές διέλυσε τις προβλέψεις για κέρδη και έσοδα στο τρίμηνο με τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό να βλέπει τα έσοδά του να εκτοξεύονται κατά 13% και τα καθαρά κέρδη κατά 27%. Η μετοχή κερδίζει άνω του 3%.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones ενισχύεται οριακά 0,06% στις 33.160 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί 1% στις 4.205 μονάδες και ο Nasdaq χάνει 1,72% ή 226 μονάδες στις 12.913 μονάδες.

Σε σημερινά αποτελέσματα, η Boeing σημειώνει ήπια άνοδο αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα για τα εμπορικά αεροπλάνα ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Η εταιρεία διατήρησε επίσης τις προοπτικές ελεύθερων ταμειακών ροών για το έτος. Ωστόσο, ο γίγαντας της αεροδιαστημικής σημείωσε μια προσαρμοσμένη ζημιά μεγαλύτερη από το αναμενόμενο για το τρίμηνο.

Αναλυτικά, για το τρίμηνο η Boeing ανακοίνωσε έσοδα 18,10 δισ. δολαρίων και προσαρμοσμένη ζημιά ανά μετοχή 3,26 δολάρια, μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ζημιά 2,95 δολάρια. Τα έσοδα β' τριμήνου της Boeing ήταν 13% υψηλότερα από ό,τι πριν από ένα χρόνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Deutsche Bank νίκησε τις προβλέψεις: Κέρδη 1 δισ. ευρώ το γ' τρίμηνο - Αύξηση εσόδων 3%

Τι πραγματικά συμβαίνει και τι θα συζητήσει η ΕΚΤ στην Αθήνα

Επέκταση συνεργασίας Εmirates- Neste για την προμήθεια Βιώσιμου Αεροπορικού Καυσίμου (SAF)

gazzetta
gazzetta reader insider insider