Ράλι στην Wall Street με φόντο την Fed - Η καλύτερη μέρα εδώ και μήνες για Dow, S&P

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράλι στην Wall Street με φόντο την Fed - Η καλύτερη μέρα εδώ και μήνες για Dow, S&P
Σημαντικά κέρδη κατεγράφησαν στο ταμπλό της Wall Street, την επομένη της απόφασης της Fed για νέα παύση στις αυξήσεις των επιτοκίων και καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων αποκλιμακώθηκαν. 

Σημαντικά κέρδη κατεγράφησαν στο ταμπλό της Wall Street, την επομένη της απόφασης της Fed για νέα παύση στις αυξήσεις των επιτοκίων και καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων αποκλιμακώθηκαν.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο άνω των 560 μονάδων ή 1,7% φθάνοντας στις 33.839 μονάδες, στην καλύτερη ημέρα του από τον Ιούνιο.

Εν τω μεταξύ, ο S&P 500 γνώρισε «άλμα» 1,89% στις 4.317 μονάδες, κατοχυρώνοντας τις καλύτερες επιδόσεις από τον Απρίλιο.

Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,78% στις 13.294 μονάδες.

Αυτά, μετά τη χθεσινή απόφαση της Fed να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια, προχωρώντας στη δεύτερη συνεχόμενη παύση στον κύκλο των αυξήσεων, κρούοντας πάντως «καμπανάκι» για την πρόσφατη άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και τον πιθανό αντίκτυπο στην οικονομία και στον πληθωρισμό, ενώ άφησε ανοιχτό το «παράθυρο» για νέα αύξηση μελλοντικά.

Οι επενδυτές ανέπτυξαν, εν συνεχεία, προσδοκίες ότι η Fed θα μπορούσε να έχει τελειώσει με τον κύκλο των αυξήσεων, ενώ υποστηρικτικά σε αυτό το ενδεχόμενο ήλθαν να προστεθούν και τα τελευταία μάκρο. Ειδικότερα, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, την τελευταία εβδομάδα στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν στις 217.000.

Επιχειρηματικά νέα

Κέρδη και έσοδα τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες ανακοίνωσε η Starbucks για το τρίμηνο του έτους. Στα κέρδη ανά μετοχή ανακοίνωσε 1,06 δολάρια προσαρμοσμένα έναντι 97 σεντς που αναμένονταν ενώ στα έσοδα ανακοίνωσε 9,37 δισ. δολάρια έναντι 9,29 δισ. δολάρια αναμενόμενα. Ο γίγαντας του καφέ κατέγραψε καθαρά κέρδη τριμήνου που αποδίδονται στην εταιρεία 1,22 δισ. δολαρίων ή 1,06 δολαρίων ανά μετοχή, από 878,3 εκατ. δολάρια ή 76 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 11,4% στα 9,37 δισ. δολάρια.

Έσοδα και κέρδη άνω των εκτιμήσεων ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία Eli Lilly για το τρίτο τρίμηνο λόγω της ισχυρής ζήτησης για το φάρμακο για τον διαβήτη Mounjaro, αν και μείωσε το guidance κερδών για ολόκληρο το έτος λόγω των χρεώσεων που σχετίζονται κυρίως με τις πρόσφατες εξαγορές της. Στα κέρδη ανά μετοχή ανακοίνωσε 10 σεντ ανά μετοχή προσαρμοσμένα έναντι 13 σεντ αναμενόμενη ζημιά ανά μετοχή ενώ στα έσοδα ανακοίνωσε 9,50 δισ. δολάρια έναντι 8,95 δισ. δολαρίων που αναμένονταν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Οι αποφάσεις των Fed και BoE έφεραν σημαντικά κέρδη

Ανοδική εκτόνωση στο Χρηματιστήριο με ισχυροποίηση τζίρου

Πετρέλαιο: Το στοίχημα της ζήτησης ως αντίβαρο στον γεωπολιτικό κίνδυνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider