Προσπάθειες ανόδου με... επιφυλάξεις στις ευρωαγορές - Η καλύτερη μέρα της 3ετίας στη Ν. Κορέα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προσπάθειες ανόδου με... επιφυλάξεις στις ευρωαγορές - Η καλύτερη μέρα της 3ετίας στη Ν. Κορέα
Επιφυλακτικότητα αποτυπώνεται στα ταμπλό των ευρωαγορών, με ήπιες κινήσεις και κάποιες προσπάθειες να διατηρηθεί το momentum της προηγούμενης εβδομάδας. 

Τελευταία ενημέρωση 12:28

Επιφυλακτικότητα αποτυπώνεται στα ταμπλό των ευρωαγορών, με ήπιες κινήσεις και κάποιες προσπάθειες να διατηρηθεί το momentum της προηγούμενης εβδομάδας.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,04% στις 444 μονάδες.

Όσον αφορά στους επιμέρους δείκτες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει πτώση 0,01% στις 7.416 μονάδες, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει απώλειες 0,15% φθάνοντας στις 15.166μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 διαμορφώνεται 0,20% χαμηλότερα στις 7.033 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,30% και κινείται στις 28.760 μονάδες, με τον ισπανικό IBEX 35 να χάνει 0,16% στις 9.278 μονάδες.

Αυτά, μετά από μία εβδομάδα κερδών, στον απόηχο των τελευταίων αποφάσεων των Κεντρικών Τραπεζών για τα επιτόκια. Ειδικότερα, την περασμένη εβδομάδα, τόσο η Fed όσο και η BoE διατήρησαν αμετάβλητα τα επιτόκια, δίδοντας ώθηση στις αγορές.

Στο «μέτωπο» των μάκρο, σε χαμηλό τριών ετών υποχώρησε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη, τον Οκτώβριο, καθώς η ζήτηση στον κλάδο των υπηρεσιών αποδυναμώθηκε περαιτέρω. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της S&P Global για τον Οκτώβριο, ο δείκτης PMI - ο οποίος συνιστά «οδηγό» για τη συνολική εικόνα της οικονομίας - υποχώρησε στις 46,5 μονάδες από τις 47,2 μονάδες του Σεπτεμβρίου.

Επίσης, μικρή αύξηση εμφάνισαν τον Σεπτέμβριο οι παραγγελίες στα εργοστάσια της Γερμανίας, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων. Οι παραγγελίες ενισχύθηκαν κατά 0,2% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα εποχιακά προσαρμοσμένα μεγέθη της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας, Destatis.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Ryanair θα καταβάλει μέρισμα 400 εκατ. ευρώ για πρώτη φορά στους μετόχους της, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο ένα τέταρτο των ετήσιων εσόδων της, καθώς η αεροπορική εταιρεία έχει επωφεληθεί από την αυξανόμενη κίνηση κατά 11%.

Παράλληλα, συμφωνία «μαμούθ» υπέγραψε η Telecom Italia την Κυριακή για να πουλήσει το δίκτυο σταθερής της γραμμής στην KKR έναντι 22 δισ. ευρώ.

Η καλύτερη ημέρα από το 2020 για τις μετοχές της Ν. Κορέας

Τις καλύτερες επιδόσεις από τον Μάρτιο του 2020 κατέγραψαν οι μετοχές στη Νότια Κορέα, μετά την εκ νέου απαγόρευση στο short selling, μέχρι το τέλος του Ιουνίου υτου 2024, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της Σεούλ.

Συγκεκριμένα, ο Kospi γνώρισε ράλι 5,6% στις 2.502 μονάδες, ενώ ο Kosdaq σημείωσε «άλμα» άνω του 7% φθάνοντας στις 839 μονάδες. Πρόκειται για την καλύτερη συνεδρίαση των δεικτών από τα τέλη του Μαρτίου του 2020.

Στις υπόλοιπες ασιατικές αγορές, ο ιαπωνικός Nikkei κέρδισε 2,3%, ενώ ο Topix (+1,6%) έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα του μήνα και στις 2.360 μονάδες.

Ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ διαμορφώθηκε 1,7% υψηλότερα, ενώ ο CSI 300 κατέγραψε άνοδο 1,3%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 τερμάτισε με κέρδη 0,3% στις 6.997 μονάδες. .

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρηματιστήριο: Το πάνω χέρι στους αγοραστές - Πάνω από τις 1.230 μονάδες

Την Πέμπτη οι Κεντρικοί Τραπεζίτες θα «μιλήσουν» για τα επιτόκια

Σε αναζήτηση στρατηγικής αποτροπής ενός «μεσαίου» παγκόσμιου πολέμου το Βερολίνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider