Οριακά χαμηλότερα ο χρυσός αλλά πάνω από τα 2.000 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακά χαμηλότερα ο χρυσός αλλά πάνω από τα 2.000 δολάρια
Οι τιμές του χρυσού δέχθηκαν πιέσεις και από την ενίσχυση του δολαρίου κατά 0,2%, εξέλιξη που καθιστά λιγότερο ελκυστικό τον χρυσό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων. 

Mε μικρές απώλειες έκλεισε ο χρυσός τη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει της ανακοίνωσης των στοιχείων για τις καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ την Παρασκευή, τα οποία και προσφέρονται ως νέες ενδείξεις για τα επόμενα βήματα της Fed.

Οι τιμές του χρυσού δέχθηκαν πιέσεις και από την ενίσχυση του δολαρίου κατά 0,2%, εξέλιξη που καθιστά λιγότερο ελκυστικό τον χρυσό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Ωστόσο, η ανάκαμψη του νομίσματος δεν ήταν τόσο ισχυρή ώστε να αντισταθμίσει το γενικότερο ευνοϊκό περιβάλλον που συνθέτουν οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και η προοπτική μείωσης των επιτοκίων.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η Fed μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της FOMC για τα επιτόκια, ουσιαστικά σηματοδότησε τον ορίζοντα λήξης της νομισματικής σύσφιξης, δίνοντας σινιάλο για μειώσεις επιτοκίων το 2024.

Έτσι, ο χρυσός σημείωσε ήπιες απώλειες, με την τιμή spot να χάνει 0,3% και να διαμορφώνεται στα 2.034,29 δολάρια ανά ουγγιά. Μικρότερη πτώση, κατά 0,2% σημείωσε το future παράδοσης Φεβρουαρίου, στα 2.047,50 δολάρια η ουγγιά.

Κέρδη 1,2% σημείωσε το ασήμι, που έκλεισε στα 24,32 δολάρια η ουγγιά ενώ άνοδο σημείωσε και η πλατίνα, που ενισχύθηκε κατά 0,8% στα 961,96 δολάρια η ουγγιά.

Απώλειες κατέγραψε το παλλάδιο, που έχασε 1,8%, στα 1.202,20 δολάρια η ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λίντνερ: Iκανοποιημένος από τη συμφωνία για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες στην ΕΕ

Τζεντιλόνι: Ικανοποίηση για την «ομόφωνη» συμφωνία των κρατών-μελών για το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο

«Λευκός καπνός» στο ECOFIN: Eπετεύχθη η πρώτη πολιτική συμφωνία για νέους δημοσιονομικούς κανόνες

gazzetta
gazzetta reader insider insider