Μικρά κέρδη για τον χρυσό με ώθηση από τις εντάσεις στη Μ. Ανατολή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρά κέρδη για τον χρυσό με ώθηση από τις εντάσεις στη Μ. Ανατολή
Σε αναμονή για τις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την Τετάρτη.

Με μικρή άνοδο έκλεισαν τις συναλλαγές της Δευτέρας σήμερα ο χρυσός, καθώς οι αυξανόμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή αύξησαν τη ζήτηση, ενώ οι αγορές αναμένουν την απόφαση της Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για την επιτοκιακή της πολιτική.

Αναλυτικότερα, οι τιμές του χρυσού στην spot αγορά σημείωσε άνοδο 0,4% στα 2.026,61 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης ενισχύθηκαν κατά 0,4% στα 2.025,97 δολάρια.

Η σημερινή διαπραγμάτευση ολοκληρώθηκε στον απόηχο του πρώτου θανατηφόρου πλήγματος εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων της στη Μέση Ανατολή από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα. Το Σαββατοκύριακο σημειώθηκε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη βορειοανατολική Ιορδανία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις Αμερικανοί στρατιωτικοί και να τραυματιστούν τουλάχιστον 34.

«Το περιστατικό αυτό κλιμάκωσε ακόμη περισσότερο την ένταση στη Μέση Ανατολή, φυσικό επακόλουθο οι επενδυτές να μετακινηθούν στην αγορά χρυσού και αργύρου σε αναζήτηση ασφαλούς καταφυγίου», σχολίασε ο Jim Wyckoff, βασικός αναλυτής της Kitco Metals.

Την ίδια στιγμή οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων στις ΗΠΑ υποχώρησαν, αυξάνοντας την ελκυστικότητα του χρυσού, ενώ την Τετάρτη αναμένονται με ενδιαφέρον οι ανακοινώσεις της FOMC για τη διαμόρφωση των επιτοκίων. «Η συνεδρίαση της FOMC θα δείξει πότε μπορεί να έρθει η πρώτη μείωση των επιτοκίων κι αν τελικά η Fed θα επιλέξει την πλευρά των "γερακιών" ή των "περιστεριών" στη νομισματική της πολιτική», πρόσθεσε ο Wyckoff.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι spot έκλεισε στα 22,79 δολάρια ανά ουγγιά, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 16 Ιανουαρίου. Η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,3% στα 916,03 δολάρια και το παλλάδιο κέρδισε 0,7% στα 962,64 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Άνοδος για τέταρτη σερί συνεδρίαση

Τράπεζες: Μερίσματα, κερδοφορία, πιστωτική επέκταση κορυφαία στην ατζέντα των ξένων επενδυτών

Goldman Sachs: Η «μάχη των μαχών» Μπάιντεν - Τραμπ και ο αντίκτυπος στις ευρωπαϊκές αγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider