Kέρδη για τον χρυσό με ώθηση από τα μάκρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Kέρδη για τον χρυσό με ώθηση από τα μάκρο
Άνοδο κατέγραψαν οι τιμές του χρυσού την Πέμπτη, μετά τα μάκρο των ΗΠΑ που έριξαν το δολάριο και τις αποδόσεις των ομολόγων.

Άνοδο κατέγραψαν οι τιμές του χρυσού την Πέμπτη, μετά τα μάκρο των ΗΠΑ που έριξαν το δολάριο και τις αποδόσεις των ομολόγων εν μέσω των εικασιών για το πότε θα λάβει χώρα η μείωση των επιτοκίων από πλευράς Fed.

Eιδικότερα, ο χρυσός spot ενισχύθηκε 0,6% στα 2.004,05 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα αμερικανικά futures κέρδισαν 0,5% στα 2.014,90 δολάρια ανά ουγγιά. Το παλλάδιο ενισχύθηκε 1,9% στα 952,49 δολάρια η ουγγιά, ενώ η spot πλατίνα σκαρφάλωσε 0,9% στα 897,36 δολάρια και το ασήμι έκανε άλμα 2,4% στα 22,91 δολάρια.

«Οι ταύροι του χρυσού άρπαξαν έναν εκπληκτικά χαμηλό αριθμό λιανικών πωλήσεων για να εκτιναχθούν ξανά πάνω από τα 2000 δολάρια», δήλωσε ο Τάι Γουόνγκ, ανεξάρτητος αναλυτής μετάλλων με έδρα τη Νέα Υόρκη. Ο κύριος μοχλός για τον χρυσό βραχυπρόθεσμα είναι οι προσδοκίες περί των επιτοκίων - υπάρχει κίνδυνος ο χρυσός να παραμείνει υπό πίεση βραχυπρόθεσμα έως ότου η Fed δηλώσει εμφατικά ότι είναι καιρός να μειώσει τα επιτόκια, σύμφωνα με τον Κρις Γκάφνεϊ, πρόεδρο παγκόσμιων αγορών στην EverBank.

Η αγορά εστιάζει πλέον στον δείκτη τιμών παραγωγού, που αναμένεται την Παρασκευή. Ο δείκτης του δολαρίου επέκτεινε τις απώλειες και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε μετά την ανακοίνωση των μακροοικονομικών στοιχείων, καθιστώντας τον χρυσό, που παρέχει απόδοση, πιο ελκυστικό για τους ξένους αγοραστές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Ανοδικές κινήσεις με μάκρο και αποτελέσματα στην ατζέντα της ημέρας

Κράτησε τις 1.400 μονάδες το Χρηματιστήριο - «Θόρυβος» από τους traders στις τράπεζες

Τράπεζες: Χαμηλότερα από τον μέσο όρο της ΕΕ οι απάτες στις ηλεκτρονικές συναλλαγές – Αποδίδουν καρπούς οι δράσεις της ΕΕΤ 

gazzetta
gazzetta reader insider insider