Μικτά τα πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικτά τα πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Με μικτά πρόσημα και εναλλαγές προσήμων κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, έπειτα από μια βδομάδα πλούσια σε αποφάσεις νομισματικής πολιτικής.

Με μικτά πρόσημα και εναλλαγές προσήμων κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, έπειτα από μια βδομάδα πλούσια σε αποφάσεις νομισματικής πολιτικής, με πιο απρόσμενη αυτή της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας η οποία άνοιξε τον «χορό» των μειώσεων των επιτοκίων μετά από 9 συναπτά έτη νομισματικής σύσφιξης.

Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή σημαντικών καταλυτών που θα καθορίσουν τις κινήσεις τους κατά την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, η οποία είναι και «κομμένη» καθώς την Παρασκευή είναι η Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,06%, μετά το ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ ο Eurostoxx 50 υποχωρεί 0,02%.

Στο Λονδίνο, ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,08%, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη κινείται με οριακές απώλειες 0,02%, ενώ στη Γαλλία ο CAC 40 αποδυναμώνεται 0,16% και στην Ισπανία ο IBEX 35 καταγράφει πτώση 0,06%. Μόνη εξαίρεση ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο ο οποίος ενισχύεται 0,38%.

Ασία

Τα ασιατικά χρηματιστήρια κινήθηκαν πτωτικά με τον Nikkei 225 της Ιαπωνίας να κλείνει κατά 1,16% χαμηλότερα στις 40.414,12 μονάδες και τον Topix να χάνει 1,26% στις 2.777,64 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 0,16%, ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε με πτώση 0,4%, ενώ στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε 0,53%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider