Wall Street: Γύρισαν οι δείκτες - Απειλείται το θετικό σερί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Γύρισαν οι δείκτες - Απειλείται το θετικό σερί
Συνεχίζονται τα κέρδη στη Wall Street μετά την καλύτερη εβδομάδα του Dow για το 2024 μέχρι στιγμής, που διαμορφώθηκε με κερδοφόρο σερί «8 στα 8».

Τελευταία ενημέρωση 20:19

Γυρίζουν αρνητικά οι δείκτες της Wall Street απειλώντας το θετικό σερί της καλύτερης εβδομάδας του Dow Jones για το 2024 μέχρι στιγμής, που σημειώθηκε με το κερδοφόρο σερί «8 στα 8», ενώ ξέφρενο ράλι καταγράφει η μετοχή της GameStop. Οι επενδυτές αναμένουν τα νέα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ που θα δημοσιευτούν την Τετάρτη, από όπου προσδοκούν να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Πάντως κυριαρχεί η πεποίθηση ότι μία επιστροφή σε αυξήσεις των επιτοκίων δεν είναι πιθανή για τη Fed, παρ' όλο που κάποια δεδομένα για το πληθωρισμό έχουν βρεθεί υψηλότερα από το αναμενόμενο τους τελευταίους μήνες. Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα των εταιρειών έχουν ενισχύσει την ανθεκτικότητα των μετοχών παρά την υπερκάλυψη του πληθωρισμού. Το 92% των εταιρειών του S&P 500 είχαν υποβάλει τις εκθέσεις τους μέχρι την Παρασκευή, με σχεδόν το 80% των εταιρειών να ξεπερνούν τις προβλέψεις της Wall Street, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Στο ταμπλό Dow Jones αποδυναμώνεται 0,16% στις 39.451 μονάδες, ενώ ο S&P 500 χάνει 0,04% στις 5.220 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινείται στις 16.383 μονάδες με 0,25% άνοδο. Στον επιχειρηματικό κλάδο, η Gamestop «εκτοξεύθηκε» έως 110% προτού ανασταλεί η διαπραγμάτευση της μετοχής της. Η απότομη άνοδος αποδίδεται στην επανεμφάνιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του χρήστη «Roaring Kitty», κατά κόσμο Κιθ Γκιλ (και στο Reddit ως "DeepFuckingValue"), ο οποίος ανάρτησε το σκίτσο ενός gamer που σκύβει στην καρέκλα του μετά από τρίχρονη απουσία.

Ο Κιθ Γκιλ όπως είναι το πραγματικό του όνομα, είχε γίνει διάσημος την περίοδο 2020 - 21 όταν μέσω βίντεο στο Youtube και αναρτήσεων στο Reddit είχε δημιουργήσει μία κοινότητα traders που αγόραζαν μαζικά μετοχές memes αλλά και δικαιώματα αγοράς στη Gamestop.

Άνοδο 2,20% καταγράφει η μετοχή της Arm Holdings μετά από ανακοίνωση της εταιρείας ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει τα πρώτα της τσιπ τεχνητής νοημοσύνης με στόχο να τα λανσάρει το 2025.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H Arm σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ημιαγωγούς τεχνητής νοημοσύνης το 2025

Συνθήκες γαλέρας στη Shein, αποκαλύπτει έκθεση

Emirates: Υψηλή κερδοφορία στο έτος χάρη στην υψηλή ζήτηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider