Μικτά πρόσημα στην Wall Street μετά τα απανωτά ρεκόρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικτά πρόσημα στην Wall Street μετά τα απανωτά ρεκόρ
Επιφυλακτικότητα και μικρές διακυμάνσεις στην αμερικανική αγορά.

Τελευταία ενημέρωση 21.57

Μικτά πρόσημα καταγράφουν στη συνεδρίαση της Δευτέρας οι κυριότεροι δείκτες στη Wall Street που προέρχεται από μία πολύ έντονη εβδομάδα όπου και οι τρεις δείκτες σημείωσαν ιστορικά ρεκόρ.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει απώλειες 166 μονάδων ή 0,42% στις 39.836 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 διαμορφώνεται στις 5.310 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,13%. Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,64% και διαπραγματεύεται στις 16.792 μονάδες, οδεύοντας προς την κατάρριψη ενός ακόμα ιστορικού υψηλού για το 2024.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε για πρώτη φορά πάνω από τις 40.000 μονάδες, καταρρίπτοντας ένα πολύ σημαντικό ορόσημο για την αμερικανική αγορά και μαρκάροντας την πέμπτη διαδοχική εβδομάδα με κέρδη.

Νωρίτερα, την Τετάρτη, ο διευρυμένος S&P τον οποίο συνθέτουν οι 500 κορυφαίες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έπιασε το δικό του ορόσημο ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 5.300 μονάδες.

Ο Dow των 30 μετοχών, ενισχύεται συνολικά σχεδόν 6% το 2024, ενώ η ετήσια άνοδός του συγκριτικά με το πέρυσι ξεπερνά το 19%. Ωστόσο, υποαποδίδει σημαντικά σε σχέση με τους έτερους χρηματιστηριακούς δείκτες, με τον S&P 500 να σημειώνει άλμα 11% το 2024 και 27% από το 2023, ενώ ο Nasdaq επιδίδεται σε ράλι 11% και 33%, αντίστοιχα. Οι S&P και Nasdaq διανύουν το μεγαλύτερο ανοδικό τους σερί από τον Φεβρουάριο.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, άνω του 2% άνοδο σημειώνει η μετοχή της Nvidia, αφού μία σειρά από αναλυτές ανέδειξαν την εξέχουσα θέση της στην αγορά. Ενόψει της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων της, που αναμένονται την Τετάρτη, να αναφέρουμε ότι η μετοχή της έχει αυξηθεί κατά 91,5% μόνο το 2024 και βρίσκεται 203,2% υψηλότερα τον τελευταίο ένα χρόνο. Η κεφαλαιοποίηση της Nvidia κατέχει πλέον την τρίτη θέση στον S&P 500 και ανέρχεται στα 2,3 τρισ. δολάρια, υποδεικνύοντας ότι τα αποτελέσματα της μπορούν να έχουν ευρύτερες επιπτώσεις στην αγορά.

Την Τετάρτη, αναμένονται ακόμη, τα πρακτικά της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ από τις 30 Απριλίου - 1 Μαΐου, ενώ οι επενδυτές θα αντλήσουν επιπλέον πληροφορίες από άλλες μετρήσεις οικονομικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων υφιστάμενων κατοικιών, των νέων αιτήσεων ανεργίας και των παραγγελιών ανθεκτικών αγαθών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Revolut: Πλουτίζει τους υπαλλήλους της με μετοχές 500 εκατ. δολαρίων

Apple: Μεγάλες εκπτώσεις στα iPhone στην Κίνα για να αντιμετωπίσει την Huawei

Ryanair: Εκτόξευση κερδών στα 1,92 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider