Wall Street: Ξεκίνημα με ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq στην εβδομάδα της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ξεκίνημα με ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq στην εβδομάδα της Fed
Επιφυλακτικότητα και στάση αναμονής στην αμερικανική αγορά.

Με μικρά κέρδη αλλά σε νέα ιστορικά υψηλά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, εκκινώντας με το δεξί μία εβδομάδα κατά την οποία αναμένονται με ενδιαφέρον οι αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αναφορικά με τη νομισματική της πολιτική αλλά και οι κατευθυντήριες γραμμές της Fed σχετικά με το χρονοδιάγραμμα μείωσης των επιτοκίων.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε τις συναλλαγές με κέρδη 69 μονάδων ή 0,18% και διαμορφώθηκε στις 38.868 μονάδες, όπως και ο διευρυμένος S&P 500, ο οποίος σημείωσε κέρδη 0,26% στις 5.360 μονάδες.

Καλύτερη εικόνα για τον τεχνολογικό κλάδο, καθώς ο Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,35% στα επίπεδα των 17.192 μονάδων. Παρά τα μικρή σημερινή τους άνοδο, οι S&P 500 και Nasdaq πέτυχαν ακόμα ένα ιστορικό υψηλό μέσα στο 2024.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, κέρδη 1% σημείωσε η μετοχή της Nvidia, στην πρώτη ημέρα κατά την οποία τέθηκε σε ισχύ το split 10 προς 1 των μετοχών του τεχνολογικού κολοσσού, ενώ άνοδο 1% κατέγραψε και η μετοχή της Meta.

Η απόφαση της Fed για τα επιτόκια και η έκθεση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Μαΐου που αναμένονται την Τετάρτη μπορεί να ασκήσουν πιέσεις στην αγορά, ειδικά μετά την ισχυρή έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή και ενδέχεται να φέρει την αναβολή της πρώτης μείωσης των επιτοκίων.

Μετά τις νέες εξελίξεις, η εκτίμηση της αγοράς είναι για μία μόνο μείωση επιτοκίων φέτος και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το FedWatch της CME.

Υπενθυμίζεται ότι η Wall Street προέρχεται από μια θετική εβδομάδα, με τον S&P 500 να σημειώνει ενδοσυνεδριακό ρεκόρ την Παρασκευή. Ειδικότερα, σε εβδομαδιαία βάση ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,6%, ενώ S&P και Nasdaq έκλεισαν με κέρδη 1,1% και 1,7% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε τροχιά ανάκαμψης ο χρυσός μετά το sell off της Παρασκευής

Ράλι 3% για το πετρέλαιο με ώθηση από τις ελπίδες για τη ζήτηση

Λαγκάρντ για επιτόκια: Μπορεί να χρειαστούν αρκετές συνεδριάσεις για τη δεύτερη μείωση

gazzetta
gazzetta reader insider insider