Wall Street: Πέμπτο διαδοχικό ρεκόρ για τον Nasdaq με εβδομαδιαία κέρδη 3%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Πέμπτο διαδοχικό ρεκόρ για τον Nasdaq με εβδομαδιαία κέρδη 3%
Με ήπιες διακυμάνσεις έκλεισαν την εβδομάδα οι δείκτες της Wall Street, με τον Nasdaq, έστω και με μικρή άνοδο να καταγράφει ένα ακόμη ρεκόρ, το πέμπτο στη σειρά. 

Με ήπιες διακυμάνσεις έκλεισαν την εβδομάδα οι δείκτες της Wall Street, με τον Nasdaq, έστω και με μικρή άνοδο να καταγράφει ένα ακόμη ρεκόρ, το πέμπτο στη σειρά. Σε εβδομαδιαία βάση οι τρεις βασικούς δείκτες κινήθηκαν σε μεικτό έδαφος.

Σήμερα ο Dow Jones υποχώρησε 0,15% στις 38.589 μονάδες, ο S&P 500 δεν κατάφερε να κρατήσει το ρεκόρ του και διολίσθησε οριακά 0,01% στις 5.433 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έμεινε σε πράσινο έδαφος και με μικρή άνοδο 0,15% έφτασε τις 17.693 μονάδες σημειώνοντας νέο υψηλό.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Dow Jones υποχώρησε 0,54%, ενώ οι S&P 500 και Nasdaq ενισχύθηκαν κατά 1,58% και 3,24% αντίστοιχα.

Στο ταμπλό η εταιρεία λογισμικού Adobe κατέγραψε άλμα άνω του 14% την Παρασκευή, αφού τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street. Οι μετοχές της Caterpillar οδήγησαν τον Dow σε πτώση, ενώ οι μετοχές των εταιρειών κρουαζιέρας Carnival και Norwegian Cruise Line όπως και της United Airlines ήταν τα μεγαλύτερα βαρίδια στον S&P 500, σημειώνοντας απώλειες 7,09%, 7,49% και 4,54% αντίστοιχα.

Η Έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για τους καταναλωτές έδειξε ότι το καταναλωτικό κλίμα υποχώρησε στο 65,6 τον Ιούνιο, από 69,1 τον Μάιο. Η μέτρηση αυτή ήταν επίσης χαμηλότερη από την εκτίμηση του Dow Jones για 71,5.

«Η πραγματικότητα είναι ότι, ακόμη και σε αυτές τις ανοδικές αγορές, θα υπάρξουν ημέρες όπου θα υπάρχει μια διόρθωση και όπου οι επενδυτές θα πάρουν κάποια κέρδη. Είχαμε μια τόσο ισχυρή πορεία, ειδικά μετά από ισχνές επιδόσεις των στοιχείων που συνθέτουν τον πληθωρισμό. Νομίζω ότι είναι αρκετά φυσικό να υπάρξει μια παύση μετά από ένα αρκετά επιθετικό ράλι», δήλωσε ο Ross Mayfield, αναλυτής επενδυτικής στρατηγικής στην Baird.

Απρόσμενη πτώση κατέγραψαν οι τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ τον Μάιο, η πρώτη μάλιστα από τον Δεκέμβριο, αποτελώντας μία ακόμα έκθεση που έρχεται να προστεθεί στα πρόσφατα στοιχεία πως ο πληθωρισμός δείχνει σημάδια επιβράδυνσης. Συγκεκριμένα ο δείκτης τιμών εισαγωγής υποχώρησε 0,4% τον περασμένο μήνα, με τους οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal να μην προβλέπουν καμία αλλαγή.

Επίσης χθες ανακοινώθηκε πως ο και πληθωρισμός χονδρικής μειώθηκε απροσδόκητα κατά 0,2% τον περασμένο μήνα, ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν ότι ο δείκτης θα αυξανόταν κατά 0,1%. Αυτό ακολουθεί την πορεία του δείκτη τιμών καταναλωτή που παρέμεινε αμετάβλητος σε μηνιαία βάση τον Μάιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Εβδομαδιαία κέρδη σχεδόν 2% έφεραν οι ελπίδες για μείωση επιτοκίων

Πετρέλαιο: Κέρδη σχεδόν 4% στην εβδομάδα για το αμερικανικό αργό

Ευρωαγορές: «Βούλιαξε» ο CAC 40 στο Παρίσι - Απώλειες άνω του 2% την εβδομάδα για τον Stoxx 600

gazzetta
gazzetta reader insider insider