Πετρέλαιο: Ράλι άνω του 2% για το WTI - Έφτασε τα 80 δολάρια το βαρέλι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Ράλι άνω του 2% για το WTI - Έφτασε τα 80 δολάρια το βαρέλι
Η νέα άνοδος έρχεται να προστεθεί στα σχεδόν 4% κέρδη της περασμένης εβδομάδας.

Άνοδο μεγαλύτερη του 2% σημείωσε το αμερικανικό αργό πετρέλαιο τη Δευτέρα, που έφτασε τα 80 δολάρια το βαρέλι, προσθέτοντας στα σχεδόν 4% κέρδη της περασμένης εβδομάδας, καταγράφοντας την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοσή της από τις αρχές Απριλίου.

Πιο αναλυτικά, το West Texas Intermediate, συμβόλαιο Ιουλίου, έκλεισε στα 80,33 δολάρια το βαρέλι, με αύξηση 1,88 δολ. ή 2,4%. Μέσα στο 2024 το αμερικανικό αργό έχει σημειώσει άνοδο 12,1%.

Το brent συμβόλαιο Αυγούστου, ολοκλήρωσε στα 84,25 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας αύξηση 1,63 δολάρια ή 1,97%. Τη φετινή χρονιά ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς έχει καταγράψει κέρδη 9,3%.

Η βενζίνη παράδοσης Ιουλίου έκλεισε στα 2,44 δολάρια ανά γαλόνι, με αύξηση 1,97%. Το 2024 ενισχύεται κατά 16,3%.

Το φυσικό αέριο, συμβόλαιο Ιουλίου κέρδισε 2,78 δολάρια ανά χίλια κυβικά πόδια, με πτώση 3,23%. Φέτος ενισχύεται κατά 10,9%

Παρά την άνοδο του WTI, ο Bob Yawger, εκτελεστικός διευθυντής των συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης ενέργειας στη Mizuho Securities, προειδοποιεί ότι το ράλι είναι σε μεγάλο βαθμό κερδοσκόποι που καλύπτουν θέσεις πώλησης και «θα μπορούσε να εξατμιστεί ανά πάσα στιγμή».

Ο Yawger δήλωσε ότι τα δεδομένα από την Κίνα, τον κορυφαίο εισαγωγέα αργού στον κόσμο, και τη ζήτηση βενζίνης από την καλοκαιρινή περίοδο οδήγησης πρέπει να βελτιωθούν δραματικά προκειμένου τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη να υποστηρίξουν την κίνηση υψηλότερα.

Η αβεβαιότητα σχετικά με την οικονομία της Κίνας και η αύξηση της ζήτησης πετρελαίου «κρέμεται» από καιρό πάνω από την αγορά. Ο ΟΠΕΚ αναμένει ότι η κινεζική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 4,8% φέτος, λειτουργώντας ως ο κύριος μοχλός της κατανάλωσης αργού στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Ωστόσο ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΔΟΕ) αναθεώρησε τις προοπτικές του για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου χαμηλότερα, επικαλούμενος την «ήπια» κατάσταση στην Κίνα. Η αύξηση της ζήτησης στην Κίνα επιβραδύνθηκε από 800.000 βαρέλια την ημέρα το πρώτο τρίμηνο σε 95.000 βαρέλια την ημέρα τον Απρίλιο, σύμφωνα με τον ΔΟΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απώλειες για τον χρυσό λόγω υψηλών αποδόσεων των ομολόγων

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές - «Δειλό» rebound του CAC 40 μετά από μία δύσκολη εβδομάδα

Σε απόλυτη αρρυθμία το Χρηματιστήριο ενόψει triple witching

gazzetta
gazzetta reader insider insider