Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις «έσπρωξαν» υψηλότερα τον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις «έσπρωξαν» υψηλότερα τον χρυσό
Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα για την πορεία των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Μάιο, τόνωσαν τις ελπίδες πως σύντομα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα ανοίξει τον κύκλο της νομισματικής χαλάρωσης.

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι τιμές του χρυσού, καθώς τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα για την πορεία των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Μάιο, τόνωσαν τις ελπίδες πως σύντομα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα ανοίξει τον κύκλο της νομισματικής χαλάρωσης.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια παραδόσεως Αυγούστου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 2.346,90 δολάρια/ουγγιά, καταγράφοντας άνοδο 0,8%, ενώ οι τιμές στην spot αγορά ενισχύθηκαν κατά 0,4% 2.329,16 δολάρια/ουγγιά.

«Τα ασθενέστερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις έφεραν το δολάριο χαμηλότερα και ταυτόχρονα οι αποδόσεις υποχώρησαν, οπότε αυτό προσφέρει ανοδικές τάσεις στις τιμές του χρυσού», δήλωσε ο Daniel Pavilonis, στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στην RJO Futures.

Σημειώνεται πως αύξηση μικρότερη των εκτιμήσεων εμφάνισαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ για τον Μάιο, καθώς οι καταναλωτές συνέχισαν να δέχονται τις πιέσεις του επίμονου πληθωρισμού.

Όπως ανέφερε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία, οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση μόλις 0,1% για τον Μάιο, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις σε δημοσκόπηση του Dow Jones κατά ένα δέκατο της μονάδας, αλλά ελαφρώς καλύτερα από την αναθεωρημένη μείωση 0,2% τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανοδικά οι ευρωαγορές παρά την επιτάχυνση του πληθωρισμού

Η Nvidia έγινε η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο - Στην 2η θέση η Microsoft

gazzetta
gazzetta reader insider insider