Wall Street: Προς νέα ρεκόρ ο S&P 500 - Το βλέμμα σε πληθωρισμό και εταιρικά αποτελέσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Προς νέα ρεκόρ ο S&P 500 - Το βλέμμα σε πληθωρισμό και εταιρικά αποτελέσματα
Ράλι 5% για την μετοχή της Boeing.

Τελευταία ενημέρωση 18:10

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες της Wall Street την πρώτη μέρα της αγοραστικής εβδομάδας, με τους επενδυτές να αναμένουν περισσότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό αλλά και ενδείξεις για τη διάρκεια του ράλι της αγοράς. Ακόμη, στην ατζέντα της εβδομάδας περιλαμβάνεται η ανακοίνωση αποτελεσμάτων εταιρειών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,38% στις 39.524 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 κερδίζει 0,13% στις 5.574 μονάδες, σημειώνοντας νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ. Ο τεχνολογικός Nasdaq με +0,16% κινείται στις 18.381 μονάδες.

Στο ταμπλό η μετοχή της Paramount, αποδυναμώνεται πάνω από 3% μετά από ανακοίνωση ότι θα συγχωνευθεί με τη Skydance, σε ένα deal που διήρκησε μήνες και πέρασε από... φουρτούνες να φτάνει τελικά στο τέλος του καθώς οι 2 πλευρές έδωσαν τα χέρια. Η ειδική επιτροπή της Paramount συμφώνησε στη συγχώνευση και κατέληξε για άλλη μια φορά σε προκαταρκτική συμφωνία με τη Skydance.

Στον αντίποδα, κέρδη περίπου 5% καταγράφει η μετοχή της Boeing, μετά την κατ' αρχήν συμφωνία με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με τις πολύνεκρες συντριβές δύο αεροπλάνων 737 MAX, ενώ κέρδη σχεδόν 3% σημειώνει και η μετοχή της Intel.

Και οι τρεις δείκτες είχαν μία «δυνατή» εβδομάδα, με τους S&P 500 και Nasdaq Composite να σημειώνουν νέα ιστορικά υψηλά τόσο ενδοσυνεδριακά όσο και στο κλείσιμο. Την Παρασκευή, ο S&P 500 σημείωσε άλμα περίπου 0,5%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,9%, με ώθηση από τις μετοχές της Tesla και της Nvidia. Ο Dow Jones πρόσθεσε 0,17%, ή 67,87 μονάδες, και ολοκλήρωσε επίσης την εβδομάδα στα πράσινα.

Ο S&P 500 την προηγούμενη εβδομάδα σφράγισε την τέταρτη θετική του εβδομάδα, στις τελευταίες πέντε, καθώς η αγορά αισιοδοξεί πως τυχόν περαιτέρω χαλάρωση του πληθωρισμού αλλά και νέες ενδείξεις πίεσης της αμερικανικής οικονομίας, θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) σε μείωση των επιτοκίων.

Τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή που αναμένονται την Πέμπτη, ενδέχεται να ενισχύσουν αυτές τις ελπίδες σε περίπτωση που ο πληθωρισμός παρουσιάσει μικρή αποκλιμάκωση, όπως αναμένεται. Την Παρασκευή θα δημοσιευθούν τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού.

Την προηγούμενη εβδομάδα, τα στοιχεία για την «ψυχρότερη» αγορά εργασίας επίσης ενίσχυσαν τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων. Σύμφωνα με το FedWatch Tool της CME, οι επενδυτές αναμένουν δύο μειώσεις επιτοκίων το 2024, με την πρώτη τον Σεπτέμβριο.

Ακόμα, μια σειρά από μεγάλες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Citigroup και της JPMorgan Chase, θα ξεκινήσουν την περίοδο ανακοίνωσης εταιρικών κερδών β' τριμήνου αυτή την εβδομάδα. Αποτελέσματα θα ανακοινώσουν ακόμα η PepsiCo και η Delta Air Lines.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συγχώνευση Paramount με Skydance - Γεγονός το mega deal του Χόλιγουντ

Η MSD ανακοίνωσε την εξαγορά της EyeBio μέσω θυγατρικής

Delivery Hero: Aντιμέτωπη με πρόστιμο 400 εκατ. ευρώ - «Βουτιά» της μετοχής

gazzetta
gazzetta reader insider insider