Πετρέλαιο: Έσπασε το θετικό σερί τεσσάρων εβδομάδων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Έσπασε το θετικό σερί τεσσάρων εβδομάδων
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Παρασκευή, σπάζοντας ένα θετικό σερί τεσσάρων εβδομάδων καθώς το πρόσφατο ράλι έχασε τη δυναμική του.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Παρασκευή, σπάζοντας ένα θετικό σερί τεσσάρων εβδομάδων καθώς το πρόσφατο ράλι έχασε τη δυναμική του.

Οι τιμές αυξήθηκαν νωρίτερα στη συνεδρίαση μετά από δύο ημέρες κερδών, καθώς ο πληθωρισμός των καταναλωτών τον Ιούνιο υποχώρησε γύρω στο χαμηλότερο επίπεδο σε περισσότερα από τρία χρόνια, ενισχύοντας τις ελπίδες ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια φέτος και θα τονώσει τη ζήτηση.

Ωστόσο, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης έχασαν τελικά τη δυναμική τους αργότερα μέσα στην ημέρα, αφού μια μέτρηση των τιμών χονδρικής αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Ιούνιο, ελαφρώς υψηλότερα από το 0,1% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο σημείωσε απώλειες 1,14% για την εβδομάδα ενώ το Brent υποχώρησε κατά 1,74%.

Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate παράδοσης Αυγούστου, έκλεισε στα 82,21 δολάρια το βαρέλι, με απώλειες 41 σεντς ή 0,5%. Έως σήμερα, το αμερικανικό πετρέλαιο έχει σημειώσει κέρδη 14,7%.

Το Brent παράδοσης Σεπτεμβρίου έκλεισε στα 85,03 δολάρια το βαρέλι, χάνοντας 37 σεντς ή 0,43%. Έως σήμερα, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς κερδίζει 10,4%.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου και βενζίνης στις ΗΠΑ μειώθηκαν επίσης για την εβδομάδα που έληξε στις 5 Ιουλίου, σε ένδειξη ότι η καλοκαιρινή ζήτηση καυσίμων μπορεί να ανέβει.

Η JPMorgan προβλέπει ότι το Brent θα είναι κατά μέσο όρο στα 84 δολάρια το τρίτο τρίμηνο και 83 δολάρια για ολόκληρο το έτος πριν πέσει στα μέσα των 60 δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο του 2025.

Ο ΟΠΕΚ και ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας έστειλαν για άλλη μια φορά αντικρουόμενα μηνύματα όσο αφορά την ζήτηση. Το καρτέλ των παραγωγών αναφέρει πως η ζήτηση αυξάνεται κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως φέτος λόγω σταθερής οικονομικής ανάπτυξης. Από την πλευρά του ο ΔΟΕ, βλέπει τη ζήτηση να αυξάνεται μόλις κάτω από 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών

Ευρωαγορές: Σε υψηλό ενός μηνός με ώθηση από τις ΗΠΑ

Χρηματιστήριο: «Ρεύμα» και ώθηση στις τράπεζες δια χειρός HSBC

gazzetta
gazzetta reader insider insider