Κοντά στο ιστορικό ρεκόρ του ο χρυσός: Σε υψηλό μήνα και νέα κέρδη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοντά στο ιστορικό ρεκόρ του ο χρυσός: Σε υψηλό μήνα και νέα κέρδη
Ο χρυσός πέτυχε νέα κέρδη την Δευτέρα, υποβοηθούμενος από τις ελπίδες για μειώσεις των επιτοκίων από την Fed καθώς οι traders αξιολογούν θετικά τα σχόλια του προέδρου της, Tζερόμ Πάουελ.

Ο χρυσός πέτυχε νέα κέρδη την Δευτέρα, υποβοηθούμενος από τις ελπίδες για μειώσεις των επιτοκίων από την Fed καθώς οι traders αξιολογούν θετικά τα σχόλια του προέδρου της, Tζερόμ Πάουελ που διεμήνυσε πως το κόστος δανεισμού θα περικοπεί πριν ο πληθωρισμός υποχωρήσει στον στόχο του 2%, εάν επιβεβαιωθεί η πτωτική του πορεία.

Ειδικότερα, ο χρυσός στην αγορά σποτ σημείωσε άνοδο 0,5% στα 2.422,79 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά 0,2% στα 2.427,50 δολάρια. Υπενθυμίζεται πως οι τιμές του χρυσού έφθασαν στο ιστορικό ρεκόρ των 2.449,89 δολαρίων ανά ουγγιά στις 20 Μαΐου.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,2% στα 30,82 δολάρια, η πλατίνα υποχώρησε 0,1% στα 997 δολάρια και το παλλάδιο διολίσθησε 1,2% στα 957,92 δολάρια. «Η πορεία τόσο για τις τιμές του χρυσού όσο και του ασημιού θα συνεχίσει να είναι ανοδική και δεν θα εκπλαγώ να δω ένα νέο υψηλό όλων των εποχών τις επόμενες εβδομάδες ή και νωρίτερα», δήλωσε ο Τζιμ Γουίκοφ, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Kitco Metals.

Τα ασθενέστερα στοιχεία για το ΑΕΠ από τη μεγαλύτερη «καταναλώτρια» χρυσού στον κόσμο, την Κίνα, ενδέχεται να περιορίζουν το αγοραστικό ενδιαφέρον για χρυσό, πρόσθεσε ο αναλυτής. Υπενθυμίζεται πως η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 4,7% τον Απρίλιο-Ιούνιο, κάτω από την πρόβλεψη των αναλυτών για άνοδο ΑΕΠ 5,1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Στη δημοσιότητα νέο βίντεο ακριβώς πριν τους πυροβολισμούς

Με υβριδικό σύστημα σχεδόν ένα στα δύο αυτοκίνητα που αγόρασαν τον Ιούνιο οι Έλληνες

Ευρωζώνη: «Φρένο» στις αυξήσεις μισθών «βλέπουν» οι επιχειρήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider