Ευρωζώνη: «Φρένο» στις αυξήσεις μισθών «βλέπουν» οι επιχειρήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωζώνη: «Φρένο» στις αυξήσεις μισθών «βλέπουν» οι επιχειρήσεις
Μια πιο μέτρια αύξηση των αμοιβών των εργαζομένων «βλέπουν» οι εταιρείες της Ευρωζώνης τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Μια πιο ήπια αύξηση των μισθών των εργαζομένων «βλέπουν» για τους επόμενους 12 μήνες οι εταιρείες της Ευρωζώνης, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Πιο συγκεκριμένα, οι μισθοί αναμένεται να αυξηθούν κατά 3,3%, έναντι 3,8% που ήταν η εκτίμηση πριν από τρεις μήνες, όπως προκύπτει από την έρευνα της ΕΚΤ για την Πρόσβαση των Επιχειρήσεων στη Χρηματοδότηση. Οι εταιρείες μείωσαν επίσης τις προσδοκίες τους για τις τιμές πώλησης των προϊόντων τους στο 3%, από 3,3%.

Οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ επικεντρώνονται σε τέτοιες μετρήσεις για να υπολογίσουν πόσο γρήγορα θα υποχωρήσει ο πληθωρισμός προς τον στόχο του 2%. Η αναμενόμενη μείωση στον ρυθμό αύξησης των μισθών, αναμένεται να ληφθεί ως θετικό σημάδι, καθώς το 3% είναι ένα επίπεδο που θεωρείται γενικά σύμφωνο με τον στόχο του πληθωρισμού.

Ενώ ο πληθωρισμός έχει επιβραδυνθεί στο 2,5%, έχει κολλήσει σε πιο υψηλά επίπεδα στον τομέα των υπηρεσιών, όπου οι μισθοί διαδραματίζουν συγκριτικά σημαντικότερο ρόλο. Στην έρευνά της, η ΕΚΤ προειδοποίησε ότι οι εταιρείες στον τομέα των υπηρεσιών «αναμένουν μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές πώλησης, στο κόστος μισθών, στο κόστος εισροών εκτός εργασίας και στην απασχόληση τους επόμενους 12 μήνες σε σύγκριση με άλλους τομείς».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Φοβάται η Ευρωζώνη την εκλογή του Τραμπ;

ΕΚΤ: Λέιν και Σνάμπελ, οι δύο τραπεζίτες που ακούν οι οικονομολόγοι

Κίνα: Μικρότερη των προσδοκιών η ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider