Βack-to-back απώλειες για το πετρέλαιο λόγω Κίνας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βack-to-back απώλειες για το πετρέλαιο λόγω Κίνας
Νέες απώλειες σημείωσε το πετρέλαιο την Δευτέρα καθώς τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα ενίσχυσαν τις ανησυχίες για τη ζήτηση αργού.

Νέες απώλειες σημείωσε το πετρέλαιο την Δευτέρα καθώς τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα ενίσχυσαν τις ανησυχίες για τη ζήτηση αργού. Παράλληλα, τα σχόλια του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ δεν παρείχαν καμία υποστήριξη στον «μαύρο χρυσό», καθώς δεν αποκάλυψε κανένα χρονοδιάγραμμα για τις μειώσεις επιτοκίων.

Υπό αυτό το «φως», το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate παράδοσης Αυγούστου υποχώρησε 0,4%, για να διαμορφωθεί στα 81,91 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το αργό Brent παράδοσης Σεπτεμβρίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, διολίσθησε 0,2%, στα 84,85 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Η βενζίνη παράδοσης Αυγούστου έχασε 0,9% στα 2,49 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Αυγούστου ενισχύθηκε 0,2% στα 2,51 δολάρια το γαλόνι. Τέλος, το φυσικό αέριο παράδοσης Αυγούστου διαμορφώθηκε στα 2,16 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, με κατακρήμνιση 7,3%.

Η αγορά αναλύει τους «ήπιους οικονομικούς παράγοντες στην Κίνα, καθώς και την αντίδραση των ευρύτερων αγορών στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ», τονίζει η ενεργειακή ομάδα του Κάνσας Σίτι της StoneX, με επικεφαλής τον Άλεξ Χοντς. «Ο ρυθμός ανάπτυξης της Κίνας σχετίζεται άμεσα με την παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα και τη ζήτηση ενέργειας», πρόσθεσαν οι αναλυτές.

Η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 4,7% το δεύτερο τρίμηνο, επιβραδύνοντας σημαντικά από τον ρυθμό 5,3% που είχε καταγραφεί το πρώτο τρίμηνο. «Δεδομένου ότι η Κίνα αναμένεται να κατέχει την ισχυρότερη ζήτηση για πετρέλαιο φέτος, δεν προκαλεί έκπληξη οι ανησυχίες για την αδυναμία της οικονομίας της», εκτίμησαν οι Γουόρεν Πάτερσον και Έβα Μάντλεϊ, αναλυτές εμπορευμάτων στην ING.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bloomberg για ελληνικές NAVTEX: Παρατείνονται οι ναυτικές ασκήσεις - «μπλόκο» στο ρωσικό πετρέλαιο

Καλαφατάς (Metlen): «Αλλαγή σελίδας, χωρίς αλλαγή DNA»

Apple: Ράλι 33% για τις πωλήσεις στην Ινδία - Έφτασαν τα 8 δισ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider