Τρίτη μέρα απωλειών για το πετρέλαιο - Σε χαμηλό μήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τρίτη μέρα απωλειών για το πετρέλαιο - Σε χαμηλό μήνα
Οι επενδυτές ανησυχούν για την επίδραση που θα έχει στην ζήτηση η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.

Στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα ενός μήνα κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την επίδραση που θα έχει στην ζήτηση η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, καθώς η Κίνα παραδοσιακά αποτελεί την δεύτερη χώρα σε κατανάλωση αργού παγκοσμίως.

Το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate παράδοσης Αυγούστου υποχώρησε κατά 1,15 δολάρια, ή 1,4%, και διαμορφώθηκε στα 80,76 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με την Dow Jones Market Data πρόκειται για τη χαμηλότερη τιμή από τις 21 Ιουνίου.

Το αργό Brent παράδοσης Σεπτεμβρίου που αποτελεί τον παγκόσμιο δείκτη αναφοράς διολίσθησε κατά 1,12 δολάρια ή 1,3% στα 83,73 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, το χαμηλότερο επίπεδο διακανονισμού από τις 14 Ιουνίου.

Η βενζίνη παράδοσης Αυγούστου έχασε 0,6% και βρέθηκε στα 2,48 δολάρια το γαλόνι. το πετρέλαιο θέρμανσης Αυγούστου διαμορφώθηκε στα 2,47 δολάρια το γαλόνι με πτώση 1,8%.

Το φυσικό αέριο παράδοσης Αυγούστου έκλεισε στα 2,19 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,4%.

Το Brent και το WTI υποχωρούν από την αρχή της εβδομάδας, μετά από ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας της Κίνας ότι η οικονομία της χώρας επεκτάθηκε με ετήσιο ρυθμό 4,7% το δεύτερο τρίμηνο, με σημαντική επιβράδυνση από το 5,3% που είχε σημειωθεί το πρώτο τρίμηνο.

Η υπηρεσία ανέφερε ακόμη ότι η Κίνα κατανάλωσε 58,32 εκατομμύρια τόνους, ή 14,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως αργού τον Ιούνιο στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών, σημείωσε ο Carsten Fritsch, αναλυτής εμπορευμάτων στην Commerzbank.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Ολοταχώς για τα 2.500 δολάρια με νέα ρεκόρ

Hugo Boss: Υποβάθμιση του guidance για τις πωλήσεις του 2024 - Βουτιά για τη μετοχή

Ιστορικό ρεκόρ για τη μετοχή της Apple - Στα top picks της Morgan Stanley λόγω AI

gazzetta
gazzetta reader insider insider