Απώλειες στην Wall Street - «Βουτιά» σχεδόν 10% για την CrowdStrike

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες στην Wall Street - «Βουτιά» σχεδόν 10% για την CrowdStrike
Απώλειες άνω των 400 μονάδων για τον Dow Jones.

Τελευταία ενημέρωση 18:34

Στο «κόκκινο» κινούνται την Παρασκευή οι δείκτες στη Wall Street σε μία εβδομάδα που χαρακτηρίστηκε από την μεταστροφή της αγοράς προς μικρής κεφαλαιοποίησης μετοχές. Ο S&P 500 μέχρι στιγμής σημειώνει εβδομαδιαία πτώση 1,26% και διανύει την χειρότερη εβδομάδα του από τον Απρίλιο.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones αποδυναμώνεται 1,08% ή 439,04 μονάδες στις 40.225 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 υποχωρεί 0,60% στις 5.511 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται χαμηλότερα κατά 0,69% στις 17.747 μονάδες.

Η αυξανόμενη πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο από την Fed έχει ενισχύσει την αισιοδοξία στην ευρύτερη αγορά. Την ίδια στιγμή, αυτό βοήθησε σε μεγάλο βαθμό τις μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης και τους πιο κυκλικούς τίτλους, που θεωρούνται οι μεγαλύτεροι ωφελημένοι από τα χαμηλότερα επιτόκια.

Στο ταμπλό, σχεδόν 10% «βυθίζεται» η μετοχή της εταιρείας κυβερνοασφάλειας CrowdStrike την Παρασκευή, μετά την σημαντική διακοπή λειτουργίας στα συστήματα της εταιρείας, η οποία επηρέασε επιχειρήσεις παγκοσμίως. Η διακοπή σχετίζεται με πρόσφατη ενημέρωση των συστημάτων της, όπως ανέφερε η εταιρεία, σημειώνοντας πως βρίσκεται σε διαδικασία επαναφοράς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας κυβερνοασφάλειας Crowdstrike, Τζορτζ Κουρτζ ζήτησε σήμερα συγγνώμη για την τεράστια τεχνική βλάβη η οποία έχει επηρεάσει επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, και δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με όλους τους πελάτες της εταιρείας καθώς αυτοί εργάζονται για να επαναφέρουν τις διαδικτυακές τους λειτουργίες.

Η Microsoft, η οποία επίσης ανέφερε επίσης προβλήματα που επηρεάζουν τις υπηρεσίες cloud Azure και τη σουίτα εφαρμογών Microsoft 365, βλέπει η μετοχή της να υποχωρεί 0,10% στις συναλλαγές. Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε πως οι υπηρεσίες έχουν αποκατασταθεί, ωστόσο κάποιοι ενδέχεται να αντιμετωπίζουν ακόμα προβλήματα με πολλές υπηρεσίες.

Από τους υπόλοιπους δείκτες σε επίπεδο εβδομάδας, ο Nasdaq έχει υποχωρήσει κατά 2,87%, θέτοντας σε κίνδυνο ένα νικηφόρο σερί έξι εβδομάδων. Από την άλλη πλευρά, ο Dow σημειώνει άνοδο 1,66%, ενώ ο Russell 2000 που επικεντρώνεται σε επιχειρήσεις μικρής κεφαλαιοποίησης έχει προσθέσει 2,33%.

Αυτή η μεταστροφή έχει θεωρηθεί θετική από τους επενδυτές που ανησυχούσαν ότι το ράλι της Wall Street έχει βασιστεί υπερβολικά σε λίγους «κολοσσούς» της τεχνολογίας. Η απομάκρυνση από τους «κολοσσούς» της τεχνητής νοημοσύνης εξηγεί εν μέρει την υποαπόδοση του Nasdaq αυτή την εβδομάδα, καθώς και τον λόγο που οι τομείς της τεχνολογίας και των υπηρεσιών επικοινωνίας οδήγησαν τον διευρυμένο S&P 500 σε πτώση.

Οι δείκτες προέρχονται από μία συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε με απώλειες καθώς οι traders συνέχισαν να ξεφορτώνονται τις θέσεις τους από μεγάλα τεχνολογικά ονόματα υψηλής τεχνολογίας και στράφηκαν σε μετοχές με μικρότερη κεφαλαιοποίηση. Ο Dow Jones απώλεσε 1,29% στις 40.665 μονάδες, ο S&P 500 διολίσθησε 0,78% στις 5.544 μονάδες και ο Nasdaq υποχώρησε 0,70% στις 17.871 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

CrowdStrike: «Βουτιά» 12% μετά το παγκόσμιο black out - Απώλειες και για την Microsoft

Τεχνολογικό black out: «Η αιτία του προβλήματος επιδιορθώθηκε» λέει η Microsoft

Τεχνολογικό black out: Κατέρρευσαν παγκοσμίως πληροφοριακά συστήματα - Τι αναφέρει η Microsoft

gazzetta
gazzetta reader insider insider