«Βαρίδι» ξανά οι τράπεζες για το Χρηματιστήριο - Συνέχεια στο αρνητικό σερί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βαρίδι» ξανά οι τράπεζες για το Χρηματιστήριο - Συνέχεια στο αρνητικό σερί
Εβδομάδα τραπεζικών αποτελεσμάτων αυτή που ανοίγει. Χωρίς το μέρισμα σήμερα η Εθνική.

Τελ. ενημέρωση 10:55

Εβδομάδα τραπεζικών αποτελεσμάτων αυτή που ανοίγει με τους αναλυτές να αναμένουν ένα ακόμη δυνατο τρίμηνο από τις τέσσερις συστημικές.

Τον χορό ανοίγει η Πειραιώς και η Eurobank στις 31 Ιουλίου, ενώ ακολουθεί η ΕΤΕ (σήμερα η αποκοπή μερίσματος) την 1η Αυγούστου και στις 2 η Alpha. Παράλληλα, στις 31 Ιουλίου ανακοινώνει το Q2 και η Τιτάν.

«Μπορεί η αγορά μας να μην έκλεισε στα υψηλά της παρόλα αυτά κατάφερε για ακόμα μία εβδομάδα να κλείσει με κέρδη κρατώντας χαρακτήρα σε σχέση με τις ξένες αγορές. Ο τραπεζικός ήταν αυτός που έκλεισε με απώλειες παρόλα αυτά ήταν και ο μόνος κλαδικός που κατέγραψε και νέα υψηλά έτους στις αρχές της εβδομάδας. Συνάμα οι αποκοπές μερισμάτων κλέβουν πόντους από τον ΓΔ με την Δευτέρα να είναι χωρίς μέρισμα (0,34) και η Εθνική με μόνο μέλημα πλέον το πακέτο του φθινοπώρου», αναφέρει ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance.

Μένοντας στα τραπεζικά, ολοταχώς προχωρεί το σχέδιο εξυγίανσης της Attica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας με στόχο τη συγχώνευσή τους περί τα μέσα Σεπτεμβρίου και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ενιαίου σχήματος τον Οκτώβριο.

Μετά την ψήφιση από την Βουλή του σχεδίου για τη δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πόλου, Attica Bank και Παγκρήτια Τράπεζα υπέβαλαν την Παρασκευή στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ξεχωριστά αιτήματα για την ένταξη των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους στον «Ηρακλή ΙΙΙ». Πρόκειται για μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα συνολικού ύψους 3,68 δισ. ευρώ, με την Attica Bank να μεταβιβάζει στο Σχήμα Προστασίας Ενεργητικού τιτλοποιημένο χαρτοφυλάκιο, συνολικής λογιστικής αξίας 2,3 δισ. ευρώ. Οι κρατικές εγγυήσεις για τις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας του τιτλοποιημένου χαρτοφυλακίου ανέρχονται σε 750 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά της, η Παγκρήτια Τράπεζα υπέβαλε αίτημα για το χαρτοφυλάκιο «Rhodium», μικτής λογιστικής αξίας 1,38 δισ. ευρώ.

Οι τζίροι σε χαμηλές πτήσεις λόγω καλοκαιριού και χωρίς ιδιαίτερα επιχειρηματικά νέα με την αγορά να περιμένει τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων των τραπεζών την εβδομάδα που έρχεται. Από αυτές θα εξαρτηθεί αν ο τραπεζικός καταφέρει ακόμα μία φορά να δοκιμάσει την ζώνη του 1.350.

Το 1.450 είναι κύρια στήριξη θυμίζοντας ότι το stop μας είναι στο 1.438. Ουσιαστική αντίσταση στο 1.500 με κοντινή το 1.480.

Ο ΓΔ καταγράφει πτώση 0,41% στις 1.463,27 μοναδες με τον FTSE 25 στο -0,44% και τον ΔΤΡ να διολισθαίνει ξανά κατά 1,5% στις 1.274,23 μονάδες.

Βαριές απώλειες για ΕΤΕ που μάχεται να καλύψει την αποκοπή μερίσματος στο -4,15% και τα 8,082 ευρώ, με την ΕΥΡΩΒ στο -0,59% και τα 2,026 και την Alpha στο -0,36%. Οριακές απώλειες και συνέχεια στο αρνητικό σερί για την Πειραιώς στα 3,778 ευρώ.

Κέρδη και νέα πολυετή υψηλά για την ΕΕΕ στο 0,9% και τα 33,74 ευρώ, με τη Metlen στα 37,10 ευρώ και τη ΔΕΗ στο +0,52%. Κέρδη για ΜΠΕΛΑ, ΕΛΧΑ, Optima και τα διυλιστήρια.

Πτώση για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ αλλά και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο -0,56%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Ηρακλής ΙΙΙ»: Υποδέχεται κόκκινα δάνεια 3,68 δισ. ευρώ από Attica Bank και Παγκρήτια Τράπεζα

Σε last minute κρατήσεις και... προσφορές ποντάρουν Μύκονος και Σαντορίνη τον Αύγουστο

Ακίνητα Airbnb: Σε διπλό κλοιό οι ιδιοκτήτες από Σεπτέμβριο - Έρχονται σαρωτικές διασταυρώσεις  και ανατροπές

gazzetta
gazzetta reader insider insider