Θετική η Deutsche Bank για τις ευρωπαϊκές μετοχές - Καμπανάκι για την υψηλή μεταβλητότητα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετική η Deutsche Bank για τις ευρωπαϊκές μετοχές - Καμπανάκι για την υψηλή μεταβλητότητα
«Βραχυπρόθεσμα, αναμένουμε ότι οι αγορές θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται σε μια πλάγια κίνηση με υψηλή μεταβλητότητα μέχρι να έχουμε περισσότερη σαφήνεια σχετικά με την πορεία της οικονομίας», αναφέρει η Deutsche Bank.

Με τις παγκόσμιες οικονομικές εκπλήξεις να είναι πλέον οι χειρότερες από τον Ιούλιο του 2022, τα οικονομικά δεδομένα λαμβάνουν ολοένα και μεγαλύτερο βάρος. Ωστόσο, η δυναμική της αμερικανικής οικονομίας στο δεύτερο τρίμηνο υπενθύμισε στην αγορά ότι είναι πολύ νωρίς για να εγκαταλείψει την οικονομική ανάπτυξη. Ομοίως, παρά τους πολλούς αρνητικούς τίτλους ειδήσεων, τα αποτελεσμάτα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής ήταν ελαφρώς καλύτερα από το consensus (+1% σε ετήσια βάση, 4% υψηλότερα από τις εκτιμήσεις).

Επιπλέον και σύμφωνα με τη Deutsche Bank, τα αρνητικά οικονομικά νέα ήταν εν μέρει καλά νέα, καθώς τα ασθενέστερα οικονομικά στοιχεία έχουν αυξήσει την πιθανότητα περισσότερων μειώσεων επιτοκίων φέτος.

«Βραχυπρόθεσμα, αναμένουμε ότι οι αγορές θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται σε μια πλάγια κίνηση με υψηλή μεταβλητότητα μέχρι να έχουμε περισσότερη σαφήνεια σχετικά με την πορεία της οικονομίας. Όπως έχουμε επισημάνει, αντί να κυνηγάμε ισχυρές κατευθυντικές κινήσεις, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η εναλλαγή σε κλάδους, παράγοντες και ζώνες δημιουργεί μεγαλύτερες ευκαιρίες» αναφέρει ο γερμανικός οίκος.

Σε επίπεδο κερδοφορίας, σχεδόν το 40% των εταιρειών που απαρτίζουν τον δείκτη STOXX 600 έχουν ήδη ανακοινώσει αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου τα οποία και έχουν κινηθεί καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Deutsche

Εξετάζοντας τα guidance των εταιρειών, οι αναλυτές έχουν δει περισσότερες αναβαθμίσεις παρά υποβαθμίσεις μέχρι στιγμής, αν και οι υποβαθμίσεις τιμωρήθηκαν περισσότερο από τις αγορές από ό,τι επιβραβεύτηκαν οι αναβαθμίσεις. Αν και τα πιο αδύναμα μακροοικονομικά δεδομένα θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια απειλή για την εποικοδομητική άποψη του οίκου σχετικά με την κερδοφορία του δευτέρου εξαμήνου, ωστόσο η DB εμμένει στην εκτίμησή της για αύξηση κερδών 5% γοα φέτος, υποδηλώνοντας διψήφια θετική αύξηση κερδών στο δεύτερο μισό του έτους.

Ο οίκος διατηρεί τη θέση και την οπτική της για το τρίτο τρίμηνο. Διατηρεί «underweight» σύσταση για τον κλάδο της τεχνολογίας και της βιομηχανίας και «overweight» για λιγότερο δημοφιλή trades (Χημικά, Υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, βασικά καταναλωτικά αγαθά, real estate). Παράλληλα, ο οίκος προτιμά το «value» από το «growth», ενώ το αγαπημένο του call παραμένει η προτίμηση σε Small Caps έναντι των Large Caps. Εντός της Ευρώπης, πιστεύουμε ότι οι μετοχές της Βρετανίας θα συνεχίσουν να προσφέρουν το καλύτερο προφίλ risk reward. «Παραμένουμε θετικοί στην Ευρώπη έναντι των ΗΠΑ, αλλά αναμένουμε ότι η σχετική απόδοση θα μειωθεί βραχυπρόθεσμα. Παράλληλα, αναμένουμε μια πιο μακρά μεταβλητότητα από λόγω της αυξανόμενης πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας», αναφέρουν οι αναλυτές της Deutsche Bank.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Ηρακλής ΙΙΙ»: Υποδέχεται κόκκινα δάνεια 3,68 δισ. ευρώ από Attica Bank και Παγκρήτια Τράπεζα

Εστίαση: Νέου τύπου ταμειακές μηχανές κλείνουν «παράθυρα» φοροδιαφυγής – Τι αλλάζει από 1η Αυγούστου

gazzetta
gazzetta reader insider insider